Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο, καθώς και ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης, είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Sportico», που ειδικεύεται σε οικονομικά θέματα που αφορούν στον αθλητισμό, ο νεαρός Γάλλος επιθετικός Κιλιάν Εμπαπέ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον πλανήτη, μπροστά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη, που λαμβάνει υπόψη τους μισθούς των παικτών και τα εισοδήματά τους από συμβόλαια χορηγών, ο Εμπαπέ θα εισπράξει φέτος 125 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 105 εκατ. ευρώ από την Παρί ΣΖ και περίπου 20 εκατ. ευρώ, από συμβόλαια με εταιρείς, όπως η Nike, η Hublot, η Electronic Arts, η Dior, η Oakley και η Sorare.

Όσον αφορά στον αμιγώς εμπορικό τομέα εσόδων, ο Εμπαπέ είναι μακράν πίσω, τόσο από τον Πορτογάλο άσο της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (60 εκ. ευρώ), ο οποίος εισπράττει και 53 εκ. ευρώ ετησίως από τον αγγλικό σύλλογο, όσο και από τον Μέσι (48 εκ. ευρώ από χορηγούς και 62 εκ. ευρώ από την Παρί ΣΖ).