Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Σεντρίκ Μπακαμπού.

Σε δηλώσεις του στο Olympiacos TV, ο γεννημένος στη Γαλλία από γονείς από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επιθετικός χαρακτήρισε καινούρια πρόκληση τους πρωταθλητές Ελλάδας και τόνισε ότι μίλησε με τον -πρώην «ερυθρόλευκο»- Αρτούρ Μαζουακού πριν υπογράψει στην ομάδα.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Είναι μια μεταγραφή που πραγματοποιήθηκε πολύ γρήγορα, γιατί είχαμε 24-48 ώρες για να την ολοκληρώσουμε. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Ήταν πολύ γρήγορο, ήταν αυτό που ήθελα, μια καινούργια πρόκληση» είπε αρχικά ο 31 ετών άσος στο Olympiacos TV και συνέχισε:

«Ο Ολυμπιακός ήθελε έναν επιθετικό και έτσι ταίριαξε. Έπρεπε να γίνουν οι διαπραγματεύσεις με τη Μαρσέιγ. Όμως από την αρχή ως το τέλος όλα πήγαν καλά και πιστεύω πως αυτό ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Πριν έρθω στον Ολυμπιακό γνώριζα τον Βαλμπουενά και τον Εμβιλά. Γνωριζόμαστε εδώ και πολύ καιρό, δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους πριν έρθω, έχω όμως μιλήσει με τον Αρτούρ Μαζουακού, που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό και μου είπε ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό σύλλογο, σε μια πολύ όμορφη πόλη και ότι θα μου άρεσε εδώ. Είχα ακούσει πολλά θετικά πράγματα σχετικά με τον σύλλογο και γι' αυτό δεν δίστασα να υπογράψω με τον Ολυμπιακό».