Yποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή και αθλήτριας στίβου του 2022 στην Ευρώπη είναι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ο Μίλτος Τεντόγλου και η Ελίνα Τζένγκο, η οποία διεκδικεί τον τίτλο της κορυφαίας ανερχόμενης σταρ στις γυναίκες. 

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο και γνώρισε για ακόμα μία φορά την αποθέωση. Η 38χρονη βαδίστρια τέσσερις ημέρες μετάτην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 35 χλμ. βάδην, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 20 χλμ. βάδην με ατομικό ρεκόρ (1:29.03).



Ο Μίλτος Τετνόγλου, χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο μήκος και πρωταθλητής Ευρώπης στο Μόναχο, η επίδοση του οποίου στα 8.52μ, αποτελεί και ρεκόρ διοργάνωσης, ήταν μεταξύ των αθλητών που έκαναν τη διαφορά στην πρώην γερμανική πρωτεύουσα κι απόλυτα δικαιολογημένα βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις υποψήφιους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.



Η τρίτη εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεκδικητές αυτών των βραβείων είναι η Ελίνα Τζένγκο, που διεκδικεί τον τίτλο της κορυφαίας ανερχόμενης σταρ στις γυναίκες.  Σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Μία ρίψη στα 65 μέτρα και 82 εκατοστά ήταν αρκετή για να χαρίσει την κορυφή της Ευρώπης στην Ελίνα Τζένγκο. Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί και ατομικό ρεκόρ για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. 




Οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, που θα πραγματοποιηθεί στο Ταλίν στις 22 Οκτωβρίου.

Οι φίλαθλοι μπορούν να ψηφίσουν μέσω των social media- με like στο Instagram, like ή share στο Facebook και retweet στο Twitter- διαδικασία που θα διαμορφώσει κατά 25% το τελικό αποτέλεσμα. Επίσης, ψηφοφορία θα γίνει ανάμεσα στις εθνικές ομοσπονδίες, τους δημοσιογράφους και μια επιτροπή ειδικών, οι οποίες επίσης θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα κατά 25% έκαστη. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και στις 3 Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν οι τρεις φιναλίστ κάθε κατηγορίας.