Χάαλαντ, άπονη καρδιά

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν καταλαβαίνει ούτε από πρώην, ούτε από… επόμενες. Εκείνος τη δουλειά του. Κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους. Να πονάει τα δίχτυα. Δεν λυπήθηκε την πρώην ομάδα του που έλπιζε σε αποτέλεσμα στο Μάντσεστερ και με γκολ στο 84΄ την άφησε ξερή (2-1).

Ηey Jude

Πόσο χρονών είπαμε ότι είναι; 19;  Κι όμως δεν του φαίνεται. Παίζει με τέτοια ωριμότητα ο Τζουντ Μπέλιγχαμ που μοιάζει πολύ μεγαλύτερος. Αυτό που έβαλε στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν το τέταρτο γκολ του στο  Champions League, τα περισσότερα που έχει σημειώσει  Άγγλος τινέιτζερ στη διοργάνωση. Δεν θα αργήσει να επιστρέψει στο Νησί…

Η μεγάλη ανατροπή της Μπενφίκα

Η Μπενφίκα βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει το σκορ στο Τορίνο αλλά δεν το έβαλε κάτω. Με τη βοήθεια και του Βλαχοδήμου που έκανε μια σωτήρια επέμβαση κατάφερε να γυρίσει το ματς (1-2) με τη Γιουβέντους χάρις στα γκολ των Ζοάο Μάριο και Νέρες και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης

Ο Τζακ Πότ-ερ της Τσέλσι

Ως ποδοσφαιριστής υπήρξε άσημος. Ως προπονητής έκανε όνομα τα τελευταία χρόνια με την μικρή Μπράιτον. Το Champions League το παρακολουθούσε από την τηλεόραση. Να όμως που ήρθαν έτσι τα πράγματα, μετά την απόλυση του Τόμας Τούχελ, να αναλάβει απρόσμενα την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι. Και σήμερα στον αγώνα με τη Σάλτσμπουργκ ο Γκράχαμ Πότερ έκανε το ντεμπούτο του…

Ο Μόντριτς νέος Πούσκας

Ο Λούκα Μόντριτς στα 37 του χρόνια, όχι μόνο αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο αλλά και πρωταγωνιστεί  με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής της «βασίλισσας» (εξαιρούνται οι τερματοφύλακες) μετά τον Φέρεντς Πούσκας ο οποίος όταν έπαιξε εναντίον της Κιλμάρνοκ τον Νοέμβριο του 1965 ήταν 38 χρονών και 229 ημερών.

Μεγάλωσε «πελατολόγιο» του Μέσι

Τόσα χρόνια  έχουν πληγώσει ομάδες και ομάδες ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος, που λάμπει φέτος δια της απουσίας του, είδε απόψε από τον… καναπέ τον άσπονδο φίλο του να σκοράρει απέναντι στην 39η διαφορετική ομάδα (Μακάμπι Χάιφα) στη διοργάνωση ενώ εκείνος να μένει καθηλωμένος στις 38.

Άργησε αλλά ήρθε το πρώτο γκολ

Eίκοσι χρόνια περίμενε το πρώτο της γκολ στο Champions League η Μακάμπι Χάιφα.  Επτά αγώνες είχε δώσει και δεν είχε σκοράρει. Η μπάλα πήγαινε μόνο στα δικά της δίχτυα. Ώσπου ήρθε o 34χρονος Τιαρίν Τσέρι από το Σουρινάμ για να γράψει ιστορία. Γι’ αυτό και το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε από τους οπαδούς της Μακάμπι σαν να ήταν το νικητήριο.

Ο 40αρης γκολκίπερ αποκρούει δυο πέναλτι

Άλλοι στην ηλικία του έχουν γίνει προπονητές, πρόεδροι, μάνατζερ. Ή βλέπουν μπάλα από τον καναπέ παρέα με τα παιδιά τους. Ο Άλαν Μαγκρέγκορ βγάζει τη γλώσσα σε όλους αυτούς. Σε ηλικία 40 ετών και 226 ημερών αγωνίστηκε στο Champions League απόψε με τη φανέλα των Ρέιντζερς κόντρα στη Νάπολι κι έγινε ο πέμπτος πιο γηραιός τερματοφύλακας στη διοργάνωση.

Ασίστ και ΑΣΙΣΤ…

Υπάρχουν ασίστ και ασίστ. Οι στατιστικολόγοι μετράνε ασίστ μέχρι και τα λακτίσματα από κόρνερ. Οι πραγματικές ασίστ στο ποδόσφαιρο όμως σπανίζουν. Μια από αυτές είδαμε απόψε στο Μίλαν – Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Ο Μπρούνο Πέτκοβιτς είδε την κίνηση του Όρσιτς και του πέρασε την μπάλα με πανέξυπνο τρόπο βγάζοντάς τον σε θέση βολής.

Mουντρίκ: Μια σφαίρα έξω από τον πόλεμο

Μιχάιλο Μουντρίκ, ετών 21… Οι ομάδες της Premier League έριξαν εκατομμύρια το φετινό καλοκαίρι στα πόδια του για να τον αποκτήσουν αλλά η Σαχτάρ τον κράτησε. Γι’ αυτές ακριβώς τις στιγμές. Γνωρίζοντας ότι στην επόμενη μεταγραφική περίοδο ο ξανθομάλλης εξτρέμ θα κοστίζει διπλά. Με  αυτό που έβαλε στη Σέλτικ έφτασε τα δυο γκολ σε ισάριθμους αγώνες του Champions League.

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες

1ος όμιλος

Λίβερπουλ-Άγιαξ 2-1,  Ρέιντζερς-Νάπολι 0-3

Βαθμολογία : Νάπολι 6, Λίβερπουλ 3, Άγιαξ 3 , Ρέιντζερς 0

5ος όμιλος

Μίλαν-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-1, Τσέλσι-Σάλτσμπουργκ 1-1

Βαθμολογία:  Μίλαν 4, Ντιναμό Ζ. 3 , Σάλτσμπουργκ 2, Τσέλσι 1

6ος όμιλος

Σαχτάρ-Σέλτικ 1-1, Ρεάλ Μαδρίτης-Λειψία 2-0

Βαθμολογία: Ρεάλ Μ. 6,  Σαχτάρ Ντ. 4,, Σέλτικ 1, Λειψία 0

7ος όμιλος

Μάντσεστερ Σ.-Ντόρτμουντ 2-1, Κοπεγχάγη-Σεβίλλη 0-0

Βαθμολογία: Μάντσεστερ Σ. 6, Ντόρτμουντ 3, Κοπεγχάγη 1, Σεβίλλη 1

8ος όμιλος

Γιουβέντους-Μπενφίκα 1-2, Μακάμπι Χάιφα-Παρί 1-3

Βαθμολογία: Μπενφίκα 6, Παρί ΣΖ 6, Γιουβέντους 0, Μακάμπι Χάιφα 0

Πηγή: sportday.gr