Η εθνική ομάδα μπάσκετ μετρά πλέον αντίστροφα για την πρεμιέρα της στο Eurobasket, κόντρα στην Κροατία στις 2 Σεπτεμβρίου. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η 12άδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για το ματς δεν έχει ανακοινωθεί, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τους τραυματίες.

Ο κόουτς των «γαλανόλευκων», Δημήτρης Ιτούδης, δήλωσε ότι ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την κατάσταση των Παπαγιάννη, Σλούκα και Κώστα Αντετοκούνμπο, αλλά τόνισε πως μόνο για τον τελευταίο υπάρχει αναμονή σχετικά με την πρεμιέρα και τα πρώτα ματς των ομίλων.

«Περιμένω την ενημέρωση των γιατρών για τους Σλούκα, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννη», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης και πρόσθεσε: «Η προετοιμασία κύλησε μετ’ εμποδίων. Είχαμε προβλήματα, αλλά είμαστε σίγουροι για την ομάδα μας».

«Έχουμε πίστη»

Στη συνέχεια, ο προπονητής της Εθνικής δήλωσε: «Θα διαχειριστούμε τους τραυματισμούς μέρα με τη μέρα. Έχουμε μεγάλη πίστη σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας. Ευχαριστούμε τον χορηγό μας, τον ΟΠΑΠ. Αγαπάει την ομάδα μας και μας έχει στηρίξει».