Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Ευαγγελία Αναστασιάδου, καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του σκιφ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Μόναχο.

Το τρίτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στην κωπηλασία είναι γεγονός, με την Ευαγγελία Αναστασιάδου να τερματίζει στη δεύτερη θέση, με χρόνο 08:08.20 στον τελικό του σκιφ, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Αναστασιάδου ήταν 4η στα πρώτα 500 μέτρα, όμως ανέβασε τον ρυθμό της και πέρασε στη 2η θέση, δίνοντας «μάχη» με τη «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μαγκνταλένα Λόμπνιχ (Αυστρία), η οποία ήταν 3η στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας.

Η Αναστασιάδου αύξησε τη διαφορά της από τη Λόμπνιχ στα τελευταία μέτρα, με την Αυστριακή να είναι απαρηγόρητη, αφού είδε τη Γερμανίδα Αλεξάντρα Φέστερ, με ντεμαράζ, να της «κλέβει» το χάλκινο μετάλλιο (08:09.86) λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευαγγελία Αναστασιάδου ανεβαίνει ξανά στο βάθρο μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, αφού στις 30 Ιουλίου αναδείχθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη κατηγορία Κ23 στο Βαρέζε.