Μετά από τα ειρωνικά σχόλια της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Νιγηρίας κατά των αδελφών Αντετοκούνμπο και την δημόσια συγνώμη, έπειτα από μια ημέρα, εμφανίστηκε στο Twitter το hashtag «Όχι η Εθνική ομάδα μου» το οποίο ήταν εναντίον των Γιάννη, Θανάση, Κώστα και Άλεξ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε αναρτήσει μια φωτογραφία στην οποία πόζαρε με τα τρία αδέλφια του φορώντας τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος, και είχε γράψει ότι είναι ευλογημένος που το ζουν αυτό όλοι μαζί.

Μετά τους Νιγηριανούς, που ανασκεύασαν πάντως, κάποιοι στην Ελλάδα έφτιαξαν το hashtag «Όχι η εθνική μου ομάδα», προφανώς αντιδρώντας στη συμμετοχή των αδελφών Αντετοκούνμπο, τους οποίους δεν αποδέχονται ως Έλληνες παρόλο που μεγάλωσαν στη χώρα μας.




Υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και από τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά. Με ανάρτηση του υπενθύμισε την ιστορική ατάκα του Νέλσον Μαντέλα, ότι δηλαδή «ο αθλητισμός γελάει μπροστά σε κάθε είδους διάκριση», εξηγώντας πως ο αθλητισμός είναι το ιδανικότερο όχημα ενσωμάτωσης, συμπερίληψης, ανοχής στη διαφορετικότητα και άρσης των διακρίσεων. Τι ντροπή αυτό το hashtag».

To συγκεκριμένο trends είναι πάντως δεύτερο στο ελληνικό Twitter.