Ο Κάρλος Κορμπεράν είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και το απόγευμα της Τετάρτης (3/8) οι πρωταθλητές Ελλάδος παρουσίασαν τον Ισπανό τεχνικό ο οποίος έδωσε  το στίγμα του.
Ο 39χρονος προπονητής εμφανίστηκε έτοιμος και αποφασισμένος για τη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, ενώ χαρακτήρισε τους Πειραιώτες ως ένα από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης και τόνισε πως θέλει να δώσει στην ομάδα του νοοτροπία νικητή.
Ο Κορμπεράν μίλησε μεταξύ άλλων για τη φιλοσοφία του, για τους λόγους που επέλεξε τον Ολυμπιακό, αλλά και για τις επιρροές από σπουδαίους προπονητές, όπως ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Όσα είπε ο Κορμπεράν:

«Είναι τιμή να είμαι εδώ, ξεκίνησα πριν από χρόνια την καριέρα μου και ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, έχω μεγάλη ευθύνη, μοιραζόμαστε τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Έχουμε νοοτροπία νικητή και γι’ αυτό κάθομαι εδώ. Σε ευχαριστώ Κρίσταν και όλους, ξεκινάει ένα κεφάλαιο. Με ένα σημαντικό ποδόσφαιρο, κάθε προπονητής που θέλει να είναι στο κορυφαίο επίπεδο, θέλει να παίζει στα κορυφαία παιχνίδια».

Για τη φιλοσοφία του: «Μπορώ να φανταστώ τον Ολυμπιακό στο επίπεδο που όλοι γνωρίζουμε. Πρέπει να παίζουν με μία φιλοσοφία νικητή και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, να κυριαρχούμε. Ξέρουμε ότι η νοοτροπία είναι να δείξουμε ότι έχουμε την πρωτοβουλία, κυριαρχούμε, κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Να δείχνουμε πως ξεκάθαρος στόχος μας είναι η νίκη».

Για το σύστημα που προτιμάει να παίζει και αν θα παίζει με ένα σύστημα όπως στη Χάντερσφιλντ, όπου έπαιζε ένα παιχνίδι αντεπιθέσεων: «Κάθε ομάδα είναι διαφορετική και προσεγγίζει διαφορετικά, γιατί οι προσδοκίες είναι διαφορετικές. Στη Χάντερσφιλντ καταφέραμε το καλύτερο επίπεδο που μπορούσαμε. Την δεύτερη χρονιά είχαμε τρία σχήματα στην άμυνα, τέσσερα στην επίθεση. Γιατί πιστεύω ότι οι εναλλακτικές σου δίνουν δύναμη. Αυτή την στιγμή να συγκεντρωθώ να έχω ένα σταθερό σχήμα και να έχουμε μία βάση για να παίξουμε με διαφορετικά συστήματα.

Για τα συναισθήματά του και το γεγονός ότι έρχεται αμέσως το επόμενο παιχνίδι: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν στιγμές που πρέπει να χρησιμοποιήσεις θετικά πράγματα που άφησε ο κ. Μαρτίνς. Όταν δεν έχεις τόσο χρόνο, ώστε να αλλάξεις πράγματα στην ομάδα τακτικά. Πρέπει να επηρεάσουμε το ψυχολογικό κομμάτι και να δώσουμε κίνητρο».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση και το πλάνο που έχει στο μυαλό του: «Το γεγονός ότι έχουμε ένα ματς αύριο μας κάνει να έχουμε το μυαλό μας αποκλειστικά εκεί. Οπότε όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι θα δουλέψουμε με την ομάδα και τους παίκτες που έχουμε. Πολλές φορές στο μέλλον θα σκεφτούμε για το μέλλον, τώρα να συγκεντρωθούμε στο παρόν και μετά θα δούμε τι θα γίνει με το μέλλον».

Για το γεγονός ότι γνώριζε τα πάντα για την ομάδα και τη Σλόβαν: «Είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε στην επόμενη μέρα. Έχουμε στη διάθεσή μας παίκτες που έχουν την σωστή νοοτροπία. Ευκαιρία να αποδείξουμε ότι καλώς είμαστε στην ομάδα. Έχουμε διαβάσει τον αντίπαλο και την ομάδα μας. Είμαστε προετοιμασμένοι και πρέπει να είμαστε τόσο για την ομάδα μας όσο και για τον αντίπαλο που έχουμε αύριο που θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Βρισκόμαστε σε δύσκολη στιγμή, αυτές είναι οι μεγάλες προκλήσεις και μας αρέσουν».

Για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει και που πρεσβεύει: «Θα ήθελα να βλέπω την ομάδα για 90 λεπτά να επιτίθεται και να δημιουργεί ευκαιρίες. Κάποιες φορές αυτό δεν είναι εύκολο, θα πρέπει να αμύνεσαι σε κάποια σημεία. Να βρούμε τον τρόπο να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα. Να βρούμε ισορροπία, να κερδίσουμε την μπάλα και να επιτεθούμε. Αν έχεις στο μυαλό σου τον έλεγχο του παιχνιδιού, χάνεις τη συγκέντρωσή σου να χάνεις ευκαιρία. Προτιμάω να βλέπω την ομάδα μου με την μπάλα, παρά χωρίς αυτήν».

Γιατί επέλεξε τον Ολυμπιακό και τις επαφές που είχε για να αναλάβει την ομάδα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή αφού έφυγα από την Χάντερσφιλντ, μετά από δύο χρόνια στην αγγλική ομάδα είχα σκοπό για διάλειμμα. Αλλά όταν βλέπεις το ενδιαφέρον μίας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός, βλέπεις πως είναι μία ευκαιρία και σου δίνει κίνητρο να δώσεις τον χρόνο σου. Το γεγονός ότι η ομάδα έχει την νοοτροπία του νικητή, είναι αυτό που του έδωσε το κίνητρο να δουλέψει στον Ολυμπιακό».

Για το τι έχει στο μυαλό του ότι πρέπει να αλλάξει στον Ολυμπιακό: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξω είναι και το πιο εύκολο είναι η αντίδραση της ομάδας και είναι η νοοτροπία του νικητή. Αυτό πρέπει να κάνουμε με τη Σλόβαν. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι το ψυχολογικό κομμάτι και το κίνητρο».

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε από 23 ετών την προπονητική και ποιός από τους ανθρώπους που συνεργάστηκε τον επηρέασε περισσότερο: «Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο στα 18, ένιωθα ότι προτιμούσα να είμαι προπονητής και όχι τόσο ποδοσφαιριστής, προσπάθησα να το συνδυάσω. Στα 23 σταμάτησα ως παίκτης και ξεκίνησα στη Βιγιαρεάλ την προπονητική μου καριέρα. Είχα περισσότερο κίνητρο. Έτσι είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω τη συνεργασία μου με μεγάλους συλλόγους. Έβλεπα μεγάλους προπονητές όπως ο Βαλβέρδε και ο Πελεγκρίνι. Την ίδια ώρα ο Γκουαρντιόλα άλλαζε το ποδόσφαιρο στον κόσμο. Επίσης η εθνική της Ισπανίας άλλαζε και κατακτούσε το ποδόσφαιρο. Όλες αυτές οι ομάδες είχαν κοινό στοιχείο την επιτυχία με την κατοχή της μπάλας. Είχα πολλούς προπονητές, συνεργάστηκα με τον Μπιέλσα για δύο χρόνια και με προετοίμασε για μεγαλύτερα πράγματα».