Ο Γιώργος Λαζαρίδης είναι Ελληνας πρωταθλητής του τένις µε αµαξίδιο. Στην παγκόσµια κατάταξη βρίσκεται στο νούµερο 65, ενώ στο διπλό είναι 50ός. Πριν από λίγες ηµέρες συναντήθηκε µε τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραµπόφσκι, η οποία είχε µαζί του µια άκρως ενδιαφέρουσα συνοµιλία.

Μάλιστα, η ίδια ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασµό στο Instagram τη µία φωτογραφία µαζί του και έγραψε χαρακτηριστικά: «Από τις ωραιότερες καλοκαιρινές ηµέρες µε τον Γιώργο Λαζαρίδη. Παράδειγµα προς µίµηση για όλους µας. Εµπνέει, αγαπάει τη ζωή και διδάσκει το σπουδαιότερο µάθηµα: Η θέληση του ανθρώπου µπορεί να ξεπεράσει όλα τα εµπόδια».

Το «S» επικοινώνησε µε τον Γιώργο Λαζαρίδη, ο οποίος αποκάλυψε για τη συνάντησή του µε τη σύζυγο του πρωθυπουργού πως «µε ρώτησε διάφορα πράγµατα, όπως πώς παίζεται το τένις µε αµαξίδιο και ποιοι είναι οι κανόνες που ισχύουν. Στη συνέχεια ενδιαφέρθηκε να µάθει για την πορεία µου στον αθλητισµό, αλλά και τι άλλα πράγµατα κάνω στην Καλαµάτα όπου ζω». Για τους επόµενους στόχους του είπε: «Στόχος µου είναι το 2024 να αγωνιστώ στους Παραολυµπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι».

Το τροχαίο

Στη συνέχεια, µίλησε για το ατύχηµα που είχε πριν από χρόνια και εξαιτίας του οποίου καθηλώθηκε σε αναπηρικό αµαξίδιο: «Οταν ήµουν 19 ετών, µου συνέβη ένα τροχαίο ατύχηµα. Σε µια βραδινή έξοδο το αυτοκίνητο όπου ήµουν µε την παρέα τεσσάρων φίλων βγήκε από την πορεία του σε µια στροφή, µε αποτέλεσµα να ντελαπάρει, να ανοίξει η πόρτα µου και να χτυπήσω στη σπονδυλική στήλη. Στη συνέχεια πήγα στο νοσοκοµείο. Ακολούθησαν πολλά χειρουργεία, για να µπορέσω τελικώς να κινούµαι µε αναπηρικό αµαξίδιο. Η ζωή συνεχίστηκε από νέο ύψος, αυτό που µου δίνει το να κάθοµαι σε ένα αναπηρικό αµαξίδιο». Ο ίδιος είναι ιδρυτικό µέλος και πρόεδρος του αθλητικού σωµατείου για άτοµα µε αναπηρία «∆ιαφοροζώ», µε έδρα την Καλαµάτα.

«Ο σκοπός του συλλόγου είναι να ενθαρρύνουµε και να παροτρύνουµε άτοµα µε αναπηρία να ασχοληθούν µε τον αθλητισµό. Παράλληλα, καταθέτουµε προτάσεις ώστε να γίνει η Καλαµάτα φιλική και προσβάσιµη για τους ανθρώπους µε αναπηρία», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Γ. Λαζαρίδης είναι διοργανωτής του διεθνούς τουρνουά τένις µε αµαξίδιο «Αρχαία Μεσσήνη Οpen», που διεξάγεται λίγα χιλιόµετρα έξω από την Καλαµάτα, στην Ανάληψη Μεσσήνης.

Να σηµειωθεί ότι είναι το µοναδικό τένις τουρνουά που γίνεται µε αµαξίδιο στην Ελλάδα και είναι αναγνωρισµένο από την Παγκόσµια Οµοσπονδία Τένις. Παράλληλα, ο ίδιος µας αποκάλυψε ότι σπουδάζει Ευρωπαϊκό Πολιτισµό στο Ανοιχτό Πανεπιστήµιο, καθώς, όπως είπε, θέλει να εµπλουτίσει τις γνώσεις του στην Ιστορία. Να σηµειωθεί ότι από το 2019 είναι δηµοτικός σύµβουλος στην Καλαµάτα.


*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 30 Ιουλίου 2022