Πολλά και αμείλικτα ερωτηματικά προκαλεί το σημερινό δημοσίευμα της αθλητική εφημερίδας Sportday για τα έργα και τις ημέρες του «αστυνομικού» Λεουτσάκου της Superleague 2 και τις σχέσεις του με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Βλέπετε ο πρόεδρος της Ένωσης των ομάδων της δεύτερης στην τάξη κατηγορίας των εγχώριων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, φέρεται να απολαμβάνει μιας ισχυρής υπηρεσιακής ασυλίας, αφού χάρη στα πολιτικά του... κονέ έχει καταφέρει όχι μόνο να αποσπαστεί στη Βουλή (προνόμιο ζηλευτό για κάθε όργανο και αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ) αλλά όπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις να πληρώνεται επί της ουσίας… τζάμπα από το ελληνικό Δημόσιο, αφού δεν πατάει σχεδόν ποτέ το πόδι του στο ναό της Δημοκρατίας.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς απ' όλα αυτά, μια έντονη οσμή σκανδάλου αρχίζει να αναδύεται στην πλατεία Συντάγματος… Το θέμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς τις αποκαλύψεις σχετικά με τις επαφές του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γιος του Λεουτσάκου είναι ειδικός φρουρός κι έχει αποσπαστεί στην προσωπική φρουρά του υπουργού, ενώ ο ίδιος, φέρεται να διοργάνωσε εκδήλωση στο γκολφ της Γλυφάδας (που για να το κλείσει κανείς χρειάζεται σίγουρα πολλά παραπάνω από έναν μισθό της ΕΛ.ΑΣ) προκειμένου να προωθηθεί η υποψηφιότητα του Τ. Θεοδωρικάκου στο νότιο τομέα.

Αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα

Η όποια σχέση των δύο ανδρών δεν θα είχε καμία σημασία αν βασιζόταν μόνο στην κοινή μανιάτικη καταγωγή, ή έστω στην όποια κοινωνική επαφή μπορεί να αναπτύχθηκε μεταξύ τους, μιας και ο Λεουτάσκος έχει αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, στην ασφάλεια των οποίων υπηρέτησε κατά το παρελθόν.

Παράλληλα, δεν θα σταθούμε ούτε στο γεγονός ότι ο Λεουτσάκος (ο οποίος στα ποδοσφαιρικά δρώμενα συμπορεύεται απόλυτα με τον -ελέω Μελισσανίδη και Σαββίδη- πρόεδρο της ΕΠΟ και συνομιλητή του Κασιδιάρη, Τάκη Μπαλτάκο), ως θεσμικός παράγων του ποδοσφαίρου, έχει βρεθεί επανειλημμένως στο επίκεντρο έντονης κριτικής για τις μεθόδους του. Ούτε ακόμη στην παράμετρο της παρακολούθηση της λίγκας στην οποία προΐσταται για υποθέσεις παράνομου στοιχηματισμού από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές Αρχές.

Το σοβαρότερο ζήτημα που προκύπτει στην προκειμένη περίπτωση, είναι αν με τη συμπεριφορά που επιδεικνύει ο εν λόγω, παραβιάζεται ξεκάθαρα κάθε κώδικας λειτουργίας και δεοντολογίας της ΕΛ.ΑΣ. Μπορεί άραγε ένα μέλος του Σώματος (και μάλιστα με το προφίλ που περιγράψαμε παραπάνω) να λειτουργεί απροκάλυπτα εν είδει… compane manager του οποιουδήποτε πολιτικού στελέχους, πολλώ δε μάλλον αν πρόκειται για τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το πλαίσιο της πολιτικής τους φιλίας; Χώρια που έστω για τα προσχήματα, θα έπρεπε εκ προοιμίου να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή για τα μάτια του κόσμου, εξαιτίας και της εμπλοκής του υιού του στην ασφάλεια του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Και με δεδομένη μάλιστα την κατάσταση αυτή που μόνο άγνωστη δεν είναι στους παροικούντες τη «γαλάζια» Ιερουσαλήμ, δεν θα πρέπει η ηγεσία της κυβέρνησης και οι κλειδοκράτορες του Μαξίμου να το… ψάξουν λίγο παραπάνω; Όχι τίποτ' άλλο, αλλά για να μη υπάρχουν και παράπονα περί… αθέμιτου ανταγωνισμού από τους έτερους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος στην ίδια εκλογική περιφέρεια, που συνιστά και τη μεγαλύτερη της χώρας.

Δεν μιλάμε βεβαίως για τις εσωτερικές διαδικασίες που προβλέπονται στους κόλπους τη Ελληνικής Αστυνομίας και οι οποίες θα έπρεπε να έχουν κινηθεί… χθες! Τα υπόλοιπα επι της οθόνης…