Αυλαία με έναν μεγάλο τελικό ρίχνει το τουρνουά του Wimbledon. Νόβακ Τζόκοβιτς και Νικ Κύργιος συγκρούονται στο Λονδίνο με φόντο την κούπα, μία ημέρα μετά τον τελικό των γυναικών.

Ο Σέρβος που πέρασε με ανατροπή στον ημιτελικό τον Κάμερον Νόρι με 3-1 σετ, θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του για το back to back και τις 21 κατακτήσεις Grand Slam και από την άλλη ο Κύργιος, ο οποίος έχει φθάσει πρώτη φορά στον τελικό και μάλιστα χωρίς να παίξει στον ημιτελικό λόγω του τραυματισμού του Ναδάλ.




Αξίζει να σημειωθεί πως ο ελληνοαυστραλός τενίστας μετρά δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και μάλιστα χωρίς απώλειες σετ.

Και οι δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους έλαβαν χώρα τo 2017: η πρώτη στο Ακαπούλκο και η δεύτερη λίγες εβδομάδες αργότερα στο Indian Wells Masters.

Αυτή είναι η 68η συμμετοχή του Τζόκοβιτς σε κυρίως ταμπλό Grand Slam και μετρά 32 παρουσίες σε τελικούς, κάτι που τον φέρνει στην κορυφή της λίστας όλων των εποχών σε ένα ανεπανάληπτο επίτευγμα από τον «Νόλε», που θέλει να δείξει την κυριαρχία του στο χορτάρι, αλλά και στo mind game κόντρα στον ιδιόρρυθμο Κύργιο.