“Ήμουν εγώ και το καλάθι. Χωρίς άγχος και συγκεντρωμένος” ο Αργύρης Καμπούρης βρέθηκε μετά από 35 χρόνια στον… τόπο του εγκλήματος, εκτέλεσε τις βολές του και θυμήθηκε τον θρίαμβο της Εθνικής στο Eurobasket του 1987.

 Το Eurobasket του 1987 ήταν η… πρώτη αγάπη που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Τη σημερινή ημέρα (14.06.2022) δεν γιορτάζει μόνο το μπάσκετ της χώρας, αλλά ο ελληνικός αθλητισμός. Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του γαλανόλευκου” έπους, ο Αργύρης Καμπούρης, θυμήθηκε και πάλι εκείνες τις στιγμές.

 Με αφορμή τη συμπλήρωση 35 ετών από το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε ομαδικό άθλημα στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και τη νίκη της Εθνικής επί της Ε.Σ.Σ.Δ μέσα στο Σ.Ε.Φ. με 103-101 ο Αργύρης Καμπούρης φιλοξενήθηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ και… μας έφερε για μια ακόμα φορά “υγρασία” στα μάτια και χαμόγελα!

 “Τους παίξαμε στα ίσια. Αυτοί μιλάγανε, όχι εμείς. Εμείς μιλάγαμε με την απόδοση μας” σχολίασε χαρακτηριστικά για τον ημιτελικό με την Γιουγκοσλαβία. “Νιώθω μια ανατριχίλα όταν ακούω το “Final countdown”” ανέφερε μεταξύ άλλων.