Δύο μεγάλες συνεντεύξεις σε βρετανικά Μέσα παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λίγες ώρες μετά την άνοδο της Νότιγχαμ Φόρεστ στα σαλόνια της Premier League. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτη της βρετανικής ομάδας μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC, αλλά και στην Telegraph, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιστροφή των Reds στην Premier League μετά από 23 χρόνια.

«Να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Premier League και να μην είναι ο στόχος μας απλά να μείνουμε στην κατηγορία, αλλά να αποδώσουμε ακόμα καλύτερα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι: «Με ό,τι έχω καταπιαστεί έχουμε βρεθεί στην κορυφή».

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο ραδιόφωνο του BBC:

«Είχα πει όταν ανέλαβα ότι δεν θέλω να πω πολλά, ότι θέλω να μιλήσουν οι πράξεις. Αυτή η ομάδα πρέπει να βρίσκεται εκεί που ανήκει, στην Premie League. Τώρα πρέπει να είμαστε καλά οργανωμένοι, να αγοράσουμε ορισμένους πολύ καλούς παίκτες, να κάνουμε τα πάντα με επαγγελματικό τρόπο, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Premier League και να μην είναι ο στόχος μας απλά να μείνουμε στην κατηγορία, αλλά να αποδώσουμε ακόμα καλύτερα. Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι μεγάλη ομάδα, με φανταστικό κόσμο, μια οικογένεια. Αν ο Στιβ έχει τους κατάλληλους παίκτες, τις κατάλληλες προσωπικότητες, με χάρισμα στο παιχνίδι τους, σε συδυασμό με τη μαζική υποστήριξη της περιοχής, θα κάνει ακόμα καλύτερα πράγματα.Προέρχομαι από μια χώρα που έχει πίσω της μεγάλη ιστορία. Είναι εκεί όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία. Μερικές φορές κάνουμε το λάθος να βασιζόμαστε στην ιστορία μας. Φυσικά και βοηθά η ιστορία και η κουλτούρα. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά για να ξαναγράψουμε ιστορία».

Για τον Μπράιαν Κλαφ και τον Στιβ Κούπερ: «Είπα και νωρίτερα στους οπαδούς, ότι σέβομαι και εκτιμώ τον Μπράιαν Κλαφ με αυτά που έκανε. Ήταν εξωπραγματικό εντός Αγγλίας, σε συνδυασμό με την κατάκτηση των Πρωταθλητριών, αλλά πριν από 42 χρόνια. Μιλάμε για διαφορετικό κόσμο τώρα, με ομάδες πολύ πιο ανταγωνιστικές, μεγαλύτερες. Αυτό που πέτυχε χθες ο Στιβ είναι εξίσου σπουδαίο, θα μπορούσε και σπουδαιότερο αν λάβουμε υπόψιν τις σημερινές συνθήκες και το σημερινό επίπεδο του ποδοσφαίρου. Ας ξαναγράψουμε όλοι ιστορία, έχουμε μαζί μας έναν από τους καλύτερους ανθρώπους (σ. εννοεί τον προπονητή), ας του δώσουμε τα πάντα για να κάνει ακόμα σπουδαιότερα πράγματα.

Όταν τον συνάντησα, ήρθε στην Ελλάδα για να γνωριστούμε. Είχε κάνει την προεργασία του και ήξερε την ομάδα απέξω κι ανακατωτά. Μου είχε πει ότι η ομάδα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την εικόνα της βαθμολογίας. Πως ήταν αισιόδοξος ότι θα γυρνούσε την κατάσταση. Ότι θα χρειαζόταν κάποιους παίκτες τον Γενάρη, αλλά ότι ήταν αισιόδοξος πως όλο αυτό θα δούλευε. Μου ανέλυσε πώς θα το έκανε, είχε όραμα και θεώρησα ότι αξίζει να του δοθεί η ευκαιρία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον γιο του, Μιλτιάδη, ο οποίος έκανε σπουδαία δουλειά και βοήθησε τα μέγιστα στην επιτυχία της Νότιγχαμ Φόρεστ: «Επίσης, το καλοκαίρι έδωσα εξουσιοδότηση στον γιο μου να ασχοληθεί με τον σύλλογο και έκανε καλή δουλειά. Διατήρησε πολύ καλή ισορροπία με τον προπονητή, τη διοίκηση και τους ευχαριστώ και τους δύο», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: Από εκεί και πέρα, αυτό που έχουμε τώρα δεν είναι αρκετό για την Premier League, πρέπει να αλλάξουμε πράγματα, άλλα να τα βελτιώσουμε, να λειτουργήσουμε επαγγελματικά ώστε να φτιάξουμε κάτι που θα είναι εκεί για αρκετά χρόνια. Εγώ με ό,τι κάνω στη ζωή μου, δεν με χαροποιεί ο συμβιβασμός. Όταν μιλάς για την Premier League μιλάς για την καλύτερη Λίγκα στον κόσμο, με θαυμάσιους ποδοσφαιριστές και δυνατούς ιδιοκτήτες. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ξέρουμε τον τρόπο και είμαι αισιόδοξος. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλά, θα έρθουν νίκες και τρόπαια. Θα χρειαστεί μεγαλύτερη επένδυση σε σχέση με ό,τι επενδύσαμε την τελευταία πενταετία.

Όλοι μιλούν για τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαίωματα, για τα συμβόλαια που θα έρθουν από τους χορηγούς, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά αν θέλεις να χτίσεις δυνατή ομάδα. Οπότε πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο και θα το κάνω εγώ, διότι μπορείτε να φανταστείτε πόση αξία θα έχει το brand της Νότιγχαμ Φόρεστ αν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Premier League. Σε αυτόν τον φοβερό κόσμο πρέπει να δώσεις μια ανταγωνιστική ομάδα ώστε να ζήσει αξέχαστες στιγμές. Φανταστείτε ότι είχαμε περισσότερα από 100.000 αιτήματα για τον αγώνα του Γουέμπλεϊ».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε επίσης στην Telegraph, στην οποία ανέφερε: «Θα πρέπει να επενδύσουμε παραπάνω. Όλοι μιλούν για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα έσοδα όμως δεν επαρκούν για τις ομάδες στην πρώτη τους σεζόν στην Premier. Δεν θα πρέπει να είμαστε οι φτωχοί συγγενείς της κατηγορίας. Πρέπει να αγοράσουμε καλούς παίκτες και ορισμένους που θα κάνουν τη διαφορά και θα έχουν εμπειρία από την κατηγορία. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς θα ξοδέψουμε τα χρήματά μας και να κάνουμε τις σωστές επιλογές».

Για τον Στιβ Κούπερ και το εάν θα συνεχίσει στη Νότιγχαμ και τη νέα περίοδο: «Ναι ο Στιβ θα είναι μαζί μας. Έχει έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου όμως θέλω να είναι χαρούμενος και να του δώσουμε τους παίκτες που χρειάζεται. Παίκτες που θα τον κάνουν ακόμα πιο χαρούμενο και που θα κάνουν χαρούμενους τους φανταστικούς οπαδούς μας. Στη Φόρεστ παλιά εάν υπήρχε μία κλήρωση υπήρχε μία λογική ‘εντάξει θα τα καταφέρουμε την επόμενη φορά’. Δεν υπήρχε επόμενη φορά στο τώρα. Η στιγμή ήταν τώρα. Δεν θα είχαμε επόμενη φόρα. Ο Στιβ έχει και αυτός αυτή τη νοοτροπία.

Ηταν πιο δύσκολο απ’ ότι περιμέναμε στο να ‘χτίσουμε’ ξανά την ομάδα. Όμως τίποτα δεν είναι απίθανο. Το αποδείξαμε και το έδειξα και εγώ. Ο Ολυμπιακός είναι προφανώς το πιο ισχυρό μέγεθος στην Ελλάδα και στην καλύτερη δυνατή θέση από ποτέ. Με ό,τι έχω καταπιαστεί έχουμε βρεθεί στην κορυφή. Με τη Φόρεστ θα ήμουν ικανοποιημένος μόνο με την κορυφή».

Εκλεισε τη συνέντευξή του λέγοντας: «Είμαι πολύ προληπτικός. Είμαι ένα άτομο πολύ θρησκευόμενο και ο Θεός πιστεύω πως μας έδωσε τη δύναμη. Την Κυριακή κάθισα χωριστά μαζί με τα ίδια άτομα που βλέπω τα ματς στην Ελλάδα. Είναι το ίδιο πράγμα κάθε φορά αλλά αποδίδει. Υπήρχε πολλή πίεση όμως ήταν κάτι φανταστικό. Σε τέτοια παιχνίδια δεν περιμένεις να δεις τρομερό ματς αλλά πήραμε το αποτέλεσμα. Τώρα θα πρέπει να κάνουμε το come back επικεντρωμένοι στη Premier και με στόχο για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Για όσο πιο ψηλά γίνεται».

Πηγή: to10.gr