Τον πρώτο τελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης του Europa Conference League κατέκτησε η Ρόμα, που επικράτησε με 1-0 της Φέγενορντ.

Ο «Special One», Ζοζέ Μουρίνιο, έγραψε ιστορία καθώς κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της Ρόμα και πρώτο για ιταλική ομάδα έπειτα από 12 χρόνια, όπου πάλι ο ίδιος με την Ίντερ είχε κατακτήσει το Champions League. Μάλιστα, το αξιοσημείωτο για τον Πορτογάλο προπονητή είναι πως και τις πέντε φορές που έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό τελικό και τις πέντε βρέθηκε από την πλευρά των νικητών. Δύο φορές με την Πόρτο, το 2003 με το Uefa Cup και το 2004 με το Champions League, το 2010 με την Ίντερ και το 2017 το Europa League με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τώρα με τη Ρόμα.

Η κατάκτηση πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο στα Τίρανα, όπου διεξήχθη ο τελικός, όσο και στη Ρώμη, όπου χιλιάδες οπαδοί των Τζιαλορόσι ξεχύθηκαν στους δρόμους. Έπειτα απότην κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα του Special One και την επιστροφή της στη Ρώμη επικράτησε χαμός, με πολλούς οπαδούς της Ρόμα να περιμένουν την αποστολή τα ξημερώματα για να την αποθεώσουν.

Η αποστολή της ιταλικής ομάδας έφυγε από τα Τίρανα μετά τη νίκη στον τελικό για να βρεθεί στη Ρώμη, και την ώρα που ξημέρωνε έγινε πανικός στο αεροδρόμιο και όχι μόνο, με τους παίκτες, τον Ζοσέ Μουρίνιο και τον κόσμο να πανηγυρίζουν μαζί την κούπα.