Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ,  με γκολ - πέναλτι του Αϊτόρ στο 35' στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε την 19η κούπα της ιστορίας του που είναι και ο πρώτος τίτλος μετά από το 2014

Βέβαια για ακόμη μια φορά το ποδόσφαιρο "πληγώθηκε". Πριν από το παιχνίδι σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες ενώ η έναρξη του καθυστέρησε για μισή και πλέον ώρα λόγω της ατμόσφαιρας που είχαν δημιουργήσει τα καπνογόνα και τα δακρυγόνα.

Δείτε εικόνες από τα επεισόδια

epeisodia__1_
epeisodia__2_
epeisodia__3_
epeisodia__5_
epeisodia__6_
epeisodia__7_
epeisodia__8_
epeisodia__10_
epeisodia__11_
epeisodia__12_
epeisodia__13_
epeisodia__14_
epeisodia__16_
epeisodia__18_
epeisodia__19_

 

Μετά από το γκολ του Παναθηναϊκού ο σκόρερ δέχτηκε πέτρα στο χέρι και στη συνέχεια υπήρχε ένταση μεταξύ του Βεϊρίνια και του πάγκου του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα να έχουμε νέα διακοπή στον τελικό που διαφημίστηκε από όλους ως γιορτή.

Οι Ραζβάν Λουτσέσκου, Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι αρχηγοί των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ζήτησαν από τον κόσμο να σταματήσουν τα επεισόδια, προκειμένου να αρχίσει το ματς, το οποίο τελικά ξεκίνησε στις 20:30 αντί για τις 20:00 που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Λίγο μετά το μισάωρο ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Αϊτόρ. Ο Ισπανός πανηγύρισε μπροστά στον κόσμο του ΠΑΟΚ, με τους οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά να πετούν αντικείμενα στον Ιβηρα και να τον τραυματίζουν στο αριστερό χέρι. Ο Λαόθ βλέποντας τον Αϊτόρ πεσμένο στο χορτάρι διέκοψε το ματς και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Τα πνεύματα, ωστόσο, δεν ηρέμησαν ούτε μετά την διακοπή, με το ξύλο μάλιστα να μεταφέρεται στα αποδυτήρια και τους «φουσκωτούς» συνοδούς του ΠΑΟΚ να επιτίθονται στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, με τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν για να επιβάλλουν την τάξη.

Μετά από αρκετή ώρα διακοπή και… παρακάλια, ο Λαόθ αποφάσισε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο και να συνεχιστεί το παιχνίδι – ντροπή. «Άλλη μια και το διέκοψε οριστικά» είπε ο Ισπανός στους… βλαχοπροέδρους που έφτασαν ως το καμαράκι των διαιτητών παρακαλώντας. Μαζί του ήταν ο Μάκης Γκαγκάτσης και η… κομπανία του που κατέφτασε για ενισχύσεις.

Μια… απειλή πάντως που δεν έγινε πράξη, παρότι λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ξέσπασαν επεισόδια στην πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ. Το ματς συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε μετά από και πλέον 3 ώρες, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά τον τίτλο σε έναν τελικό – ντροπή.

Έναν τελικό, που προσπάθησαν να… πλασάρουν ως ντροπή οι άνθρωποι της ΕΠΟ, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να μετατρέπουν σε εμπόλεμη ζώνη το ΟΑΚΑ και τους «φουσκωτούς» του ΠΑΟΚ να… σουλατσάρουν στα αποδυτήρια ανενόχλητοι. Μια νύχτα – ντροπή, με τα ποσταρίσματα του Κώστα Καραπαπά στο instagram να… εκθέτουν ανεπανόρθωτα την «Εξυγίανση».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες (68’ Κουρμπέλης), Πέρεθ, Παλάσιος (93’ Σάρλια), Γκατσίνοβιτς (76’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (75’ Καρλίτος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46’ Σίντλεϊ), Αουγκούστο (52’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Σοάρες (46’ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62’ Μίτριτσα), Άκπομ (67’ Τσόλακ).

Με πληροφορίες από gazzetta.gr και to10.gr