Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στέφεται πρίγκιπας του Μονακό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επιβλήθηκε του Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 2-0 σετ, έκανε το back to back φτάνοντας στους 9 τίτλους στην καριέρα του και ύψωσε την ελληνική σημαία στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Ο τίτλος του τουρνουά μάστερ του Μόντε Κάρλο του ανήκει δικαιωματικά.

Ο Τσιτσιπάς ήταν ασταμάτητος, σχεδόν αλάνθαστος και με 6-3 κέρδισε το 1ο σετ και το… πριγκιπικό χειροκρότημα.

Στο δεύτερο σετ ο επίμονος Ισπανός Φοκίνα, που έφτασε για πρώτη φορά σε τελικό στην καριέρα του, του έβαλε δύσκολα. Δεν υπολόγισε, όμως την ανωτερότητα του Στέφανου, ο οποίος νίκησε στο τάι μπρεικ με 7-3, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ταξίδι του στην διοργάνωση του Μόντε Κάρλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έφτασε στις 22 νίκες μέσα στο 2022, τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη και παραμένει στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.





«Το Μόντε Κάρλο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου»

Μετά την απονομή του τίτλου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι το Μόντε Κάρλο έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια. Θυμάμαι την 1η φορά που έπαιξα εδώ στον τελικό πόσο σημαντικό συναίσθημα είναι, οπότε ξέρω πως αισθάνεσαι», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα σου για τη στήριξη που σου παρέχει. Έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας. Συνέχισε να δουλεύεις σκληρά. Το τένις θέλει θυσίες. Καλή τύχη στην καριέρα σου από εδώ και πέρα».

Όσο για το τουρνουά ο Έλληνας τενίστας είπε: «Ήταν ένα εξαιρετικό τουρνουά. Είχα την τύχη να το κερδίσω και πέρσι και τα κατάφερα και φέτος. Αυτό το μέρος θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση.

Αυτό είναι το πρώτο τουρνουά που έχω παρακολουθήσει από τότε που ήμουν 6 ετών και μετά από πολλά χρόνια κατάφερα να είμαι εδώ. Αλλά όλο αυτό συνέβη χάρη στην ομάδα μου και τη σκληρή δουλειά, την οικογένειά μου και την ομάδα. Αν η οικογένειά μου δεν έπαιρνε το ρίσκο να με φέρει στην ακαδημία δεν θα ήμουν εδώ τώρα», τόνισε και πρόσθεσε: «Όπως είπα και πριν η οργάνωση του τουρνουά ήταν εξαιρετική.

Δεν είναι μόνο οι διοργανωτές, αλλά και οι εθελοντές, οι φυσιοθεραπευτές, οι γιατροί του τουρνουά που μας βοήθησαν για να μπορέσουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συμπατριώτες μου που με έκαναν να νιώσω σαν το σπίτι μου. Να ευχαριστήσω και το υπόλοιπο κοινό, Ιταλούς, Γάλλους, Μονεγάσκους που κάνατε αυτό το τουρνουά να είναι τόσο υπέροχο. Μονακό σε ευχαριστώ».