Εννιά λεπτά ήταν αρκετά για την Τσέλσι… Τόσα χρειάστηκε η ομάδα του Τόμας Τούχελ για να «κλειδώσει» το εισιτήριο της για τον μεγάλο τελικό του FA Cup με τη Λίβερπουλ στις 14/5.

Παρότι οι «μπλε» τα βρήκαν σκούρα, η ποιότητα τους ήταν αρκετή για να κρίνει τον ημιτελικό του Κυπέλλου με την Κρίσταλ Πάλας, με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης να επικρατεί με 2-0 και να «κλειδώνει» το ραντεβού της με τη Λίβερπουλ, σε ένα repeat του τελικού του League Cup.

Έκτος τελικός για την Τσέλσι από την ημέρα που ανέλαβε ο Τόμας Τούχελ, με τον Γερμανό να δίνει συνέχεια στο απίθανο προσωπικό σερί με τους ημιτελικούς του, καθώς σε δέκα παιχνίδια δεν έχει ηττηθεί ούτε μια φορά!

Καλύτερη η Κρίσταλ Πάλας στο πρώτο μέρος, μπόρεσε να περιορίσει εντελώς την ομάδα του Τούχελ η οποία έμοιαζε κουρασμένη από το παιχνίδι στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ.

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο η εικόνα άλλαξε ριζικά. Οι «μπλε» κατάφεραν να προηγηθούν στο 65ο λεπτό με τον Λόφτους Τσικ.

Ο Άγγλος μέσος εκμεταλλεύτηκε την ωραία ενέργεια του Χάβερτς και με ένα σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Εννιά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά ενός άλλου απόφοιτου των ακαδημιών της Τσέλσι να σκοράρει. Ο Βέρνερ έδωσε στον Μάουντ, εκείνος απέφυγε τον Άντερσεν και με ένα ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και «κλείδωσε» το εισιτήριο της Τσέλσι για τον μεγάλο τελικό του FA Cup με τη Λίβερπουλ.

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν (82’ Tιάγκο Σίλβα), Τζέιμς, Κόβατσιτς (26’ Λόφτους Τσικ), Ζορζίνιο (77’ Καντέ), Μάουντ (77’ Ζιγές), Χάβερτς (77’ Λουκάκου), Βέρνερ

Κρίσταλ Πάλας: Μπάτλαντ, Γουόρντ, Γκουεχί, Άντερσεν, Μίτσελ, ΜακΆρθουρ (72’ Ολίσε), Κουγιατέ (83’ Μιλιβόγιεβιτς), Σλουπ (72’ Μπεντεκέ), Εζέ, Ζαχά, Ματετά (54’ Αγιού).