Ο Ολυμπιακός ήταν τρομερός στον τελικό και επικράτησε με 11-7 της Σαμπαντέλ, κατακτώντας τη δεύτερη συνεχόμενη και τρίτη συνολικά, Euroleague της ιστορίας του, στο πόλο γυναικών.

Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν φοβερό ξεκίνημα στο ματς, προηγήθηκαν με 3-0 και 4-1, παίρνοντας από την αρχή τα «ηνία» της αναμέτρησης. Με μεγάλο «όπλο» την εξαιρετική άμυνά τους, οι παίκτριες του Τσίριτς δεν «απειλήθηκαν» ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα και το «καθάρισαν» με ένα ξέσπασμα στο τέλος, προκαλώντας παροξυσμό στην κερκίδα.

Ο Ολυμπιακός έφθασε έτσι τα 6 τρόπαια, αφού έχει στην κατοχή του δύο ακόμη Euroleague (2015, 2021), ένα LEN Trophy (2014) και δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015 και 2021).

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 3-3, 3-2

Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ράνεϊ, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου.

To συγχαρητήριο μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

«Θερμά συγχαρητήρια στην Ομάδα πόλο Γυναικών που συνεχίζει να γράφει χρυσές σελίδες στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.

Η κατάκτηση του 3ου Ευρωπαϊκού τίτλου και ο άθλος να κατακτήσουν δυο συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, σκορπίζει χαρά και υπερηφάνεια στον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας και τοποθετεί τις σπουδαίες αυτές αθλήτριες στο Πάνθεον του πόλο και των σπορ συνολικά.

Υψώσατε την Ελληνική και την Ερυθρόλευκη σημαία στον υψηλότερο ιστό και μεγαλώσατε ακόμα περισσότερο τον ΘΡΥΛΟ του Ευρωπαϊκού αθλητισμού.

Το θαύμα της τελευταίας δεκαετίας με τους εκατοντάδες τίτλους, τις αμέτρητες νίκες, τα ευρωπαϊκά τρόπαια σε όλα τα σπορ είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, θυσιών, επιμονής για το καλύτερο και αγάπης για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους!

Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!». 

Θερμά συγχαρητήρια στην Ομάδα πόλο Γυναικών που συνεχίζει να γράφει χρυσές σελίδες στην ιστορία του παγκόσμιου...

Δημοσιεύτηκε από Βαγγέλης Μαρινάκης / Evangelos Marinakis στις Κυριακή, 3 Απριλίου 2022