O Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγο πριν την πρεμιέρα του στο διπλό του Miami Open -τα ξημερώματα της σε συνέντευξη που έδωσε αναφέρθηκε τόσο στην πετυχημένη πορεία που διαγράφει η Μαρία Σάκκαρη, όσο και στα δικά του παρουσία στα κορτ, σε σχέση με τους «Big 3 του τένις και όσα είχαν κάνει στην ίδια ηλικία.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε στην εξαιρετική πορεία της Μαρίας Σάκκαρη και την άνοδο της στο Νο3 του κόσμου. «Είμαι περήφανος για τη Μαρία. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερε να κάνει ό,τι κι εγώ φτάνοντας στο Νο3. Είμαι το ίδιο περήφανος που θα ήμουν και για τον εαυτό μου. Νομίζω ότι μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα. Την παρακολουθούσα και έβλεπα την εξέλιξη της. Είδα τα περισσότερα παιχνίδια της, το αξίζει να είναι εκεί, το αξίζει περισσότερο από κάθε άλλον.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε στον Ράφα Ναδάλ και στους «Big 3» του τένις κάνοντας όμως και την αυτοκριτική του. «Πιστεύω ότι θα μπορούσα να ήμουν πιο κοντά σε αυτά που έχουν κάνει με βάση την ηλικία μου. Αισθάνομαι ότι έχω μείνει λίγο πίσω τώρα τελευταία. Ωστόσο προσπαθώ να βελτιώσω το παιχνίδι μου».

«Αυτό που προσπαθώ είναι να ανταγωνιστώ της δική μου γενιά και όχι τους Big 3 κι αυτός γιατί ο Ράφα είναι ο μοναδικός από τους Big 3 που παίζει στα τελευταία τουρνουά, ωστόσο κανείς δεν ξέρει για το πόσο θα κρατήσει αυτό. Ωστόσο, όπως είπα προσπαθώ να γίνω ο καλύτερος της γενιάς μου και όχι να επικεντρωθώ στους μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες».

Αναφορικά με την απόσυρση της Άσλεϊ Μπάρτι, ο 23χρονος δήλωσε: «Μόλις έμαθα για την απόσυρση της Μπάρτι και είδα το βίντεο πραγματικά σοκαρίστηκα. Πέρσι είχα μια δύσκολη χρονιά και ταλαιπωρήθηκα αρκετά με τον τραυματισμό στον αγκώνα. Δεν ήταν πάντα το ίδιο έντονος, αλλά υπήρχε. Θυμάμαι στα ATP Finals στο Τορίνο, μετά τον αγώνα με τον Ρούμπλεφ το πόσο χάλια ένιωθα. Δεν μπορούσα να σερβίρω, δεν μπορούσα να κάνω κανένα χτύπημα όπως πριν. Κανείς δεν μπορούσε να με βοηθήσει. Προσπαθούσα να βρω λύσεις, αλλά δεν λειτουργούσε τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι πέρασε από το μυαλό μου αυτή η σκέψη (απόσυρση από το τένις), αλλά δεν είμαι σε θέση να το κάνω ακόμα. Είμαι πολύ νέος για να βάλω τέλος σε αυτό που αγαπάω».

«Ήταν μια δύσκολη κατάσταση και ένιωθα ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δεν θέλω να μένω πίσω. Δεν θέλω να βλέπω τους άλλους να εξελίσσονται κι εγώ να μένω στάσιμος. Νιώθω τυχερός που έλυσα το πρόβλημα και κατάφερα να αλλάξω την οπτική και τη νοοτροπία μου και να είμαι πιο αισιόδοξος».