Με πρωταγωνιστή τον Παπέ Αμπού Σισέ, που σκόραρε το πρώτο γκολ και πήρε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το δεύτερο, ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας του Άρη με 2-1 για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν το τρίποντο και μπήκαν με το δεξί στην τελική ευθεία, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να κάνει ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Του 3ου σερί και συνολικά 47ου στην ιστορία της.

Ένα ζόρικο παιχνίδι, με τους Πειραιώτες όμως να παίρνουν τη νίκη χάρη στο γκολ του Σισέ στο 45+1’, αλλά και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 85’. Ο Άρης είχε ισοφαρίσει στο 61’ σε 1-1, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το αποψινό παιχνίδι.

Με αυτό το τρίποντο ο Ολυμπιακός έφτασε τους 68 βαθμούς και άνοιξε ξανά τη διαφορά στους 15 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ο οποίος παίζει στις 21:30 εντός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Από την άλλη, ο Αρης έμεινε στους 45 πόντους και στην 4η θέση.
Έτσι, παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σισέ, Μανωλά και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Γκάρι Ροντρίγκες, Καρβάλιο και Μασούρα πίσω από τον Ελ Αραμπι. Από την άλλη, ο Χερμάν Μπούργος ξεκίνησε τον Αρη έχοντας τον Κουέστα στο τέρμα και τους Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Γκάνεα στην άμυνα. Οι Σάσα και Ματίγια ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Ιτούρμπε, Γκάμα και Εντιαγέ πίσω από τον Καμαρά.


Χαμηλό τέμπο

Το πρώτο 20άλεπτο κύλησε χωρίς φάσεις, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου και τους φιλοξενούμενους να έχουν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Κουέστα. Στο 21’ μάλιστα οι Κιτρινόμαυροι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα και απείλησαν με τον Καμαρά, αλλά το σουτ που έκανε ο Αφρικανός μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού κόντραρε στον Ρέαμπτσιουκ και έφυγε κόρνερ. Η απάντηση των Πειραιωτών ήταν άμεση, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς από το 23’ έως το 25’ να δημιουργεί τρεις φάσεις. Αρχικά με τον Μπουχαλάκη, στη συνέχεια με τον Καρβάλιο και μετέπειτα με τον Ελ Αραμπί.

Στην πρώτη περίπτωση ο διεθνής άσος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή του Άρη, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στη δεύτερη ο Πορτογάλος έκανε το φαλτσαριστό σουτ από αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα. Στην τρίτη ο Ελ Αραμπί βγήκε απέναντι από τον Ισπανό πορτιέρο, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 28’ ο Αρης έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Τόμας Βατσλίκ έδειξε την τεραστία κλάση του, αποκρούοντας το σουτ που έκανε ο Ιτούρμπε από το ύψος της μεγάλης περιοχής.


Χαμένο πέναλτι, 1-0 με Σισέ

Στο 37’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Γκάνεα ανέτρεψε τον Γκάρι Ροντρίγκες, μετά το γύρισμα του Λαλά. Στο 40’ ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κουέστα έπεσε σωστά και απέκρουσε. Το πέναλτι βέβαια θα έπρεπε να επαναληφθεί, καθώς ο κίπερ του Αρη δεν είχε κανένα από τα πόδια του στη γραμμή την ώρα που εκτελούσε ο Μαροκινός.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Ελ Αραμπί το έκανε ο Σισέ στο 45+1’, με τον Αφρικανό σέντερ μπακ να σκοράρει με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζοάο Καρβάλιο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, με τον φωτεινό πίνακα στο «Γ. Καραϊσκάκης» να δείχνει 1-0.


Αλλαγές, δοκάρι και ισοφάριση

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Αγκιμπού Καμαρά αντί του Γιώργου Μασούρα. Στο 47’ ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το 2-0, αλλά η κεφαλιά του Εμβιλά σταμάτησε στο δοκάρι του Κουέστα. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε ξανά στον Γάλλο μέσο, αυτός σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στο 49’ ο Μανούχος έδωσε πέναλτι υπέρ του Αρη, αλλά μετά την εξέταση της φάσης στο VAR πήρε πίσω το πέναλτι και έδωσε κίτρινη στον Καμαρά για θέατρο, αφού όπως φάνηκε από το ριπλέι «βούτηξε» μπροστά από τον Βατσλίκ. Στο 61’ ο Αρης, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Εντιαγέ. Ο Καμαρά έβγαλε την κάθετη στον συμπαίκτη του και αυτός με διαγώνιο σουτ μπροστά από τον Βατσλίκ ισοφάρισε σε 1-1.

Μετά την ισοφάριση ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές, με τους Μαντί Καμαρά, Τικίνιο και Βαλμπουενά να παίρνουν τις θέσεις των Μπουχαλάκη, Γκάρι Ροντρίγκες και Καρβάλιο.


Ευκαιρίες και 2-1 με Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του και άρχισε να ψάχνει το γκολ που θα του έδινε ξανά το προβάδισμα στο σκορ. Στο 72’ οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο 2-1, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε ενστικτωδώς το σουτ που έκανε ο Αγκιμπού μέσα από την περιοχή, παρότι η μπάλα είχε κοντράρει στο σώμα του Φαμπιάνο. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Εμβιλά να απειλήσει. Ο Γάλλος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 81’ ο Μαρτίνς έριξε στο ματς και τον Βρουσάι αντί του Λαλά, με τον Ολυμπιακό στο 83’ να χάνει μια ακόμα ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Μαντί Καμαρά. Ο διεθνής χαφ σούταρε δυνατά, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Βαλμπουενά το εκτέλεσε, ο Φαμπιάνο γκρέμισε τον Παπέ Αμπού Σισέ και ο Μανούχος έδειξε πέναλτι. Ο Ελ Αραμπί βρέθηκε ξανά απέναντι από τον Κουέστα, με τον Μαροκινό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων και να κάνει το 2-1 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι Ερυθρόλευκοι ήλεγξαν το παιχνίδι και έφτασαν στο τρίποντο της νίκης, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (81’ Βρουσάι), Σισέ, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (64’ Μ. Καμαρά), Καρβάλιο (64’ Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (64’ Τικίνιο), Μασούρας (46’ Αγκ. Καμαρά), Ελ Αραμπί.

Άρης (Χ. Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα (76’ Λούμορ), Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε (69’ Χαΐροβιτς), Εντιαγέ, Γκάμα (69’ Πάλμα), Καμαρά.