Ο Ολυμπιακός σημείωσε νίκη με 0-3 επί του Ιωνικού και πέρασε με ευκολία από τη Νίκαια, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν την πορεία τους προς ακόμη έναν τίτλο στη Super League, καθώς με σκόρερ τους Αγκιμπού Καμαρά (24'), Τικίνιο (56' με πέναλτι) και Μασούρα στο 58', πήραν τους 3 πολύτιμους βαθμούς και αισιοδοξούν σε κάποια απώλεια του ΠΑΟΚ, στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, για να διευρύνουν κι άλλο τη διαφορά τους στην κορυφή.

Εκτός, από τους σκόρερ, μεγάλος πρωταγωνιστής για το σύνολο του Πέρδο Μαρτίνς ήταν ο τερματοφύλακας Βατσλίκ, ο οποίος έσωσε την ομάδα του σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί «μαγική εικόνα», καθώς στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού σπατάλησαν σωρεία ευκαιριών.

Αποστολή με 19 παίκτες παρέταξε ο Ιωνικός, εκ των οποίων οι τρεις ήταν τερματοφύλακες (Χουτεσιώτης, Νέιτς, Ρόκου). Στη σύνθεση που ανακοίνωσε η ομάδα της Νεάπολης, ως 12ος παίκτης αναγραφόταν με το νούμερο 19 ο Αλκιβιάδης Καμπανός, ο οποίος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (1/2) στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.


Το ματς

Οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν μόλις στο 3ο λεπτό, με κεφαλιά του Τικίνιο έπειτα από σέντρα του Βαλμπουενά. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε με παρέμβαση του Video Assistant Referee, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ ο Μαντί Καμαρά.

Ο Ιωνικός έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 14’, όταν ο Ρεϊνάλντο Λένις, έπειτα από πάσα του Άοσμαν βγήκε από πλάγια θέση απέναντι στον Βατσλίκ, με τον Τσέχο να διώχνει με το πόδι σε κόρνερ.

Εν τέλει ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 24’, με τη βολίδα του Καμαρά από τα 26 μέτρα που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λευτέρη Χουτεσιώτη.

Μετά, ανέλαβε δράση ο Βατσλίκ.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού σταμάτησε το διαγώνιο σουτ του Μάντζη (29’), το συρτό του Ντάλσιο (33’), βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Μάντζη (44’) ενώ στην εξέλιξη της φάσης έδιωξε σε κόρνερ και το δυνατό βολέ του Γιάννη Κιάκου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν υπόθεση του Μασούρα που, μάλιστα, πέρασε στο ματς καθώς τραυματίστηκε (στον αριστερό προσαγωγό) ο Γκάρι Ροντρίγκες.

Ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ κέρδισε πέναλτι από τον Αλεϊς Ρομαό στο 54’, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τικίνιο (στο 56').

Δύο λεπτά μετά, ο Μασούρας νίκησε και πάλι τον Χουτεσιώτη για το 0-3 με ωραίο αριστερό πλασέ. Όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε μιας και τα πάντα είχαν κριθεί, με το τελικό σκορ να δίνει και ψυχολογία στον Ολυμπιακό ενόψει του επαναληπτικού προημιτελικού κόντρα στον Παναιτωλικό για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και να κρατάει τον Ιωνικό στο +8 από τον προτελευταίο Ατρόμητο.