O Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι τα… έβαλε με τους Λιονέλ Μέσι και Μοχάμεντ Σαλάχ, κέρδισε τον σεβασμό όλου του ποδοσφαιρικού πλανήτη και αναδείχθηκε back to back κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, σύμφωνα με την FIFA

Ο Πολωνός επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου ήταν πρώτος στην σχετική ψηφοφορία, έλαμψε για ακόμα μια χρονιά, κερδίζοντας την πρωτιά. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, άφησε πίσω στην ψηφοφορία τόσο τον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, Λιονέλ Μέσι, όσο και τον «διαστημικό» εφέτος επιθετικό της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ.

Βραβεία έλαβαν επίσης οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Έρικ Λαμέλα, Έμα Χέις, Κριστίν Έντλερ, Αλέξια Πουτέγιας αλλά και οι φίλαθλοι του αγώνα ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία για την αντίδρασή τους μετά το σοβαρό περιστατικό του Κρίστιαν Έρικσεν στο EURO 2020.

Τo πρώτο βραβείο της βραδιάς ήταν το «Life Time Achievement Award», το οποίο πήρε η Κριστίν Σινκλέρ, η οποία μέσα στο 2021 έγινε η παίκτρια με τα περισσότερα γκολ με την εθνική της ομάδας. Η επιθετικός από τον Καναδά έχει αγωνιστεί σε 304 παιχνίδια και έχει σκοράρει 187 γκολ. H Σινκλέρ κέρδισε στο Τόκιο το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ομάδα του Καναδά.
25169110

Η Κρίστιαν Έντλερ αναδείχθηκε νικήτρια στους τερματοφύλακες. Η Χιλιανή κίπερ έγινε η πρώτη τερματοφύλακας από τη Λατινική Αμερική που κερδίζει το βραβείο, ενώ αγωνίστηκε το 2021 σε Παρί Σεν Ζερμέν και Λυών.

Ο Σενεγαλέζος τερματοφύλακας της Τσέλσι, Έντουαρντ Μεντί, ήταν ο νικητής για τον κορυφαίο τερματοφύλακα, όντας η «αποκάλυψη» της σεζόν για την Τσέλσι και παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τους Λονδρέζους.
25169109
Ο Έρικ Λαμέλα κατέκτησε το βραβείο «Πούσκας», για το ομορφότερο γκολ της χρονιάς, χάρη στη φανταστική ραμπόνα του στην αναμέτρηση του «Έμιρεϊτς» με αντίπαλο την Άρσεναλ.
25169199_2
Το βραβείο Fair Play πήγε στους παίκτες, το τεχνικό και το ιατρικό επιτελείο της Δανίας για την ταχύτατη αντίδρασή τους στο καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο Κρίστιαν Έρικσεν στο EURO 2020.

Η Έμα Χέις αναδείχθηκε κορυφαία προπονήτρια της χρονιάς στο ποδόσφαιρο γυναικών, ενώ ο Τόμας Τούχελ επικράτησε στη «μάχη» ενάντια στους Πεπ Γκουαρντιόλα και Ρομπέρτο Μαντσίνι και πήρε το βραβείο του κορυφαίου κόουτς.

Το βραβείο των φιλάθλων της χρονιάς κατέληξε σε εκείνους της αναμέτρησης Δανία – Φινλανδία για το EURO 2020, για την ψυχραιμία και την ωριμότητά τους μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν.
25169198
Την κορυφαία ενδεκάδα του γυναικείου ποδόσφαίρου για το 2021, σε σχηματισμό 4-3-3, απάρτισαν οι: Εντλέ – Μπρόνζ, Ρενάρντ, Μπράιτ, Έρικσον – Λόιντ, Μπονανσέρ, Μπανίνι – Μιεντέμα, Μάρτα, Μόργκαν. Οι έντεκα κορυφαίοι στους άνδρες σε σχηματισμό 3-3-4: Ντοναρούμα – Μπονούτσι, Ντίας, Αλάμπα – Ζορζίνιο, Καντέ, Ντε Μπρόινε – Ρονάλντο, Χάαλαντ, Λεβαντόφκσι, Μέσι.

Κορυφαία παίκτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, Αλέξια Πουτέγιας, η οποία ωστόσο δεν συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ομάδα.

Το τελευταίο βραβείο της βραδιάς με την ονομασία «Unique Achievement Award» κατέληξε στον Κριστιάνο Ρονάλντο, για το επίτευγμά του να γίνει ο πρώτος σκόρερ στις εθνικές ομάδες. Ο «CR7» ξεπέρασε τον Ιρανό Αλί Νταεΐ των 109 γκολ, την 1η Σεπτεμβρίου του 2021 στο ματς με αντίπαλο την Ιρλανδία.