Μείωση των κρουσμάτων στις ομάδες της Premier League για δεύτερη σερί εβδομάδα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι έλεγχοι που έγιναν την περασμένη εβδομάδα «έδειξαν» 72 νέα κρούσματα, μειωμένα κατά 22, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (27 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου), όπου είχαν καταγραφεί 94 περιπτώσεις της Covid-19 σε παίκτες και προπονητές των κλαμπ της Premier League.

Και σίγουρα πολύ πιο χαμηλά, απ’ τον αριθμό ρεκόρ των 103 κρουσμάτων που είχαν σημειωθεί την εβδομάδα των Χριστουγέννων (20 έως 26 Δεκεμβρίου).

«Η Premier League μπορεί σήμερα να επιβεβαιώσει ότι απ’ τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν 12.973 τεστ Covid-19 σε παίκτες και προσωπικό των συλλόγων. Από αυτά, υπήρξαν 72 νέα θετικά κρούσματα», σημείωσε στην ανακοίνωσή της η Λίγκα, δείχνοντας πως το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον που είχε αρχίσει να σαρώνει και το αγγλικό ποδόσφαιρο (οδηγώντας ως τώρα σε 19 αναβολές αγώνων), αρχίζει σιγά-σιγά να υποχωρεί.