Τον αποκλεισμό από τους «16» του Champions League μετά από 21 χρόνια, καλούνται να διαχειριστούν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα. Με σκυμμένο το κεφάλι Πικέ, Μπουσκέτς, Τσάβ αποχωρούν από το «Αλιάνζ Αρένα». Παίκτες και προπονητής της Μπαρτσελόνα μετά την ήττα της ομάδας από την Μπάγερν με 3-0.

Το αποτέλεσμα αυτό σφράγισε τον αποκλεισμό των Μπλαουγκράνα από στους 16 του Champions League. Ένας εφιάλτης που αναβιώνει, έπειτα από 21 ολόκληρα χρόνια.

«Έχω πει ότι ξεκινάει μια νέα εποχή και γυρίζουμε σελίδα στην Μπαρτσελόνα. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα, πρέπει να γίνουμε πιο απαιτητικοί με τον εαυτό μας. Η Μπαρτσελόνα δεν επιτρέπεται να είναι σε αυτήν την κατάσταση» σημείωσε ο Τσάβι.

Την προηγούμενη φορά ήταν 8 Νοεμβρίου του 2000, όταν η Μπαρτσελόνα παρά τη νίκη με 5-0 επί της Μπεσίκτας στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, μένει στην τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Όπως τότε έτσι και τώρα τα πρωτοσέλιδα των ισπανικών εφημερίδων κάνουν αναφορά στην βραδιά ντροπής της καταλανικής ομάδας.

«Κατάρρευση» γράφει στο εξώφυλλό της η μαδριλένικη Marca, ενώ η Mundo Deportivo της Καταλονίας με τίτλο «Υπό του μηδενός» περιγράφει τον αποκλεισμό – σοκ της Μπαρτσελόνα.

Ένας αποκλεισμός που στοίχισε 20 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ομάδας με το σύλλογο όμως να προσπαθεί να εμψυχώσει τους οπαδούς της, με μια κοινοποίηση στο Facebook που γράφει: «Και τώρα και πάντα, πάμε Μπάρτσα».