Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που συνέβη στο Λος Άντζελες, με τους Λέικερς και τους Σακραμέντο Κινγκς να προσφέρουν το κορυφαίο παιχνίδι της σεζόν έως τώρα. Και αυτό αποδεικνύεται μέσα από τα όσα διαδραματίστηκαν στο παρκέ του «Staples Center», με τους «Βασιλιάδες» να φεύγουν με το διπλό επικρατώντας μετά από τρεις παρατάσεις (!) των «Λιμνάνθρωπων» με 141-137.

Ένα πραγματικό ντέρμπι καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα που έμελλε να μείνει ανοιχτό ως το τέλος. Το φινάλε της κανονικής διάρκειας ήταν συναρπαστικό με τον ΝτιΆρον Φοξ να ισοφαρίζει σε 100-100 και το άστοχο τρίποντο του ΛεΜπρόν να οδηγεί τον αγώνα στο έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί ο Ντέιβις έβαλε μπροστά τους Λέικερς (112-110) με καλάθι 9¨ πριν το τέλος, αλλά τον Μπάντι Χιλντ να απαντά και με step back δίποντο να στέλνει το παιχνίδι στην δεύτερη παράταση.

Ούτε εκεί όπως βγήκε νικητής, με τον ΛεΜπρόν να παίρνει το αίμα του πίσω και με ανάποδο λέι απ να δίνει συνέχεια στο ντέρμπι της Καλιφόρνια (124-124). Η τρίτη όμως παράταση ήταν και η φαρμακερή, με τους Κινγκς να μπαίνουν με προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο τελευταίο λεπτό, το οποίο διαφύλαξαν μέχρι τέλους για να φτάσουν σε μια «εξοντωτική» νίκη με 141-137, πηγαίνοντας το ρεκόρ τους στο 8-12, με τους Λέικερς να πέφτουν στο 10-11.


Δείτε τα highlights του παιχνιδιού