Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό, καθώς επικράτησε με 3-2 έναντι της ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός με δύο τέρματα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ένα θεαματικό γκολ από τον Αγκιμπού Καμαρά, επικράτησε με 3-2 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 10η αγωνιστική της Superleague και αύξησε στους 6 βαθμούς τη διαφορά από τους Κιτρινόμαυρους.

Οι Ερυθρόλευκοι παίζοντας έξυπνα πήραν με το διπλό στο ΟΑΚΑ, με τους παίκτες της ΑΕΚ να φεύγουν από τον αγωνιστικό χώρο απογοητευμένοι και με κατεβασμένα τα κεφάλια και τους φίλους της Ενωσης να μένουν… αγάλματα στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου.

Οι Κιτρινόμαυροι πέτυχαν δύο γκολ με τον Αραούχο (15’, 79’), αλλά στο τέλος ηττήθηκαν.

Με τη νίκη στο ΟΑΚΑ και την ήττα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στο +6 από την ΑΕΚ και στο +7 από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Οι Πειραιώτες πήραν αυτό που ήθελαν στο ΟΑΚΑ και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι που ακολουθεί με την Φενερμπαχτσέ στο Φάληρο, για τους ομίλους του Europa League, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν τον Βόλο στο Καραϊσκάκη. Η ΑΕΚ από την άλλη παίζει εκτός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και τον Στάνκοβιτς στο τέρμα. Μισελέν, Μήτογλου, Βράνιες και Μοχαμάντι ήταν στην άμυνα, με τους Σιμόες και Σιμάνσκι στα χαφ. Οι Γκαρσία, Τσούμπερ και Μάνταλος ήταν πίσω από τον Αραούχο. Με 4-2-3-1 ξεκίνησε τον Ολυμπιακό και ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σισέ, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Οι Μαντί Καμαρά και Εμβιλά ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Ονιεκούρου, Αγκιμπού Καμαρά και Μασούρα πίσω από τον ΕΛ Αραμπί.


Γκολ ο Αγκιμπού

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι, με τους Πειραιώτες να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης, με την γκολάρα του Αγκιμπού. Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, η μπάλα έφτασε στον Αφρικανό μεσοεπιθετικό, αυτός χωρίς να το σκεφτεί έκανε το βολ πλανέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Στάνκοβιτς για το 1-0.


Ισοφάρισε ο Αραούχο

Μετά το γκολ η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, με την Ενωση να επιτίθεται κυρίως από τα πλάγια. Στο 12’ ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε εύκολα. Τρία λεπτά αργότερα, η Ενωση κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Αραούχο. Ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Βατσλίκ έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης, ο Αραούχο πετάχτηκε μπροστά από τον Τσέχο τερματοφύλακα και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

Στο 18’ ο Ονιεκούρου έστρωσε την μπάλα στον Μαντί Καμαρά, αυτός σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Λαλά. Ο Μασούρας εκτέλεσε με πάσα το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Γάλλος σούταρε με τη μία, αλλά ο Στάνκοβιτς πετάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν, κυρίως με κόρνερ και στημένες φάσεις γύρω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, με την άμυνα των Πειραιωτών, ωστόσο, να λειτουργεί σωστά και να απομακρύνει τις προσπάθειες των Κιτρινόμαυρων. Στο 32’ ο Μήτογλου πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.


1-2 με Ελ Αραμπί

Στο 34’ ο Ολυμπιακός με υποδειγματική αντεπίθεση έκανε το 2-1 με τον Ελ Αραμπί. Ο Λαλά έκανε τρομερή μπαλιά στον Μαροκινό επιθετικό, αυτός απέφυγε τον Μισελέν που έπεσε στα πόδια του και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.


Αλλαγή από τον Γιαννίκη

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Αμραμπάτ να παίρνει τη θέση του Λιβάι Γκαρσία. Τα πρώτα 20 λεπτά στην επανάληψη πέρασαν χωρίς τη μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το ματς. Η ΑΕΚ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά χωρίς να καταφέρει να απειλήσει.


Ελ Αραμπί και 1-3

Στο 68’ ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να παίρνει τη θέση του Ονιεκούρου και δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 3-1 με τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός έκλεψε την μπάλα μετά το λάθος γύρισμα του Μοχαμάντι, βγήκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς και με ιδανικό τελείωμα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό.


Δοκάρι ο Μαντί Καμαρά

Στο 72’ μάλιστα οι Πειραιώτες έφτασαν μια… ανάσα από το 4-1. Ο Ελ Αραμπί έστρωσε στον Μαντί Καμαρά, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης ο Ελ Αραμπί έδωσε και πάλι στον Αφρικανό, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-3 |HIGHLIGHTS

Οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς στη COSMOTE TV

ΑΕΚ - Ολυμπιακός | Φοβερό πλάνο με τον Σωκράτη να αγκαλιάζει Βάτσλικ και δοκάρι

ΑΕΚ - Ολυμπιακός | Η σωτήρια προβολή του Εμβιλά

ΑΕΚ - Ολυμπιακός | Η μεγάλη ευκαιρία του Μασούρα

ΑΕΚ - Ολυμπιακός | Φανταστικό γυριστό σουτ του Αραούχο για το 3-2

ΑΕΚ - Ολυμπιακός | Ο Ελ Αραμπί προσπέρασε εξαιρετικά τον Στάνκοβιτς για το 3-1

ΑΕΚ - Ολυμπιακός | Το δοκάρι του Καμαρά

ΑΕΚ - Ολυμπιακός | Ο τραυματισμός του Σωκράτη

ΑΕΚ - Ολυμπιακός | Τα τρία γκολ του ημιχρόνου σε ψηφιακή ανάλυση

ΑΕΚ - Ολυμπιακός | Ο Ελ Αραμπί απέφυγε τον Μισλέν και πλάσαρε εύστοχα για το 2-1

ΑΕΚ - Ολυμπιακός |Σεντράρει ο Μάνταλος, ο Αραούχο νικά τον Βάτσλικ για το 1-1

ΑΕΚ - Ολυμπιακός | Απίθανο βολ πλανέ του Αγκιμπού για το 1-0