Το θέμα του εμβολιασμού κατά του Covid-19 και η υποχρεωτικότητά του έχει «φουντώσει» για τα καλά στο παγκόσμιο τένις, με τους Αυστραλούς να στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία παραχώρηση για τους ανεμβολίαστους αθλητές, ενόψει του Αυστραλιανού Όπεν, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2022.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόριας, Ντάνιελ Άντριους, ο οποίος μιλώντας για το Αυστραλιανό Όπεν και τους αυστηρούς περιορισμούς που θα ισχύουν λόγω του κορωνοϊού, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία παραχώρηση όσο διάσημος και εάν είναι ο τενίστας.

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας

Οι δηλώσεις του Ντάνιελ Άντριους προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό της παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας, με τον Αντρέι Ρούμπλεφ να δηλώνει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα εμβολιαστεί για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Αυστραλιανό Όπεν. Υπάρχουν κι άλλοι, ωστόσο, που δεν συμφωνούν με τα λεγόμενα του Ντάνιελ Άντριους και περιμένουν τις τελικές αποφάσεις για να καταλήξουν εάν θα αγωνιστούν στο Όπεν της Αυστραλίας.

Ένας από αυτούς είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, αλλά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος πριν από λίγους μήνες είχε δηλώσει ότι δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα κατά του Covid-19. Ίσως οι αυστηροί περιορισμοί των Αυστραλών να επισπεύσουν τον εμβολιασμό του Έλληνα τενίστα, ο οποίος εάν θέλει να αγωνιστεί στη Μελβούρνη, θα πρέπει να έχει το απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στην ίδια λίστα με τον Στέφανο Τσιτσιπά βρίσκονται επίσης πολλοί ακόμα αστέρες του παγκόσμιου τένις, όπως οι Ντανιίλ Μεντβέντεφ (No 2) και Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 4), με τον Ρώσο και τον Γερμανό να μην έχουν αποφασίσει ακόμα εάν θα κάνουν το εμβόλιο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time