Στην καλύτερη στιγμή της καριέρας της βρίσκεται  η Μαρία Σάκκαρη, η οποία κατάφερε να επικρατήσει άνετα 2-0 της Γελένα Οσταπένκο στο Open της Οστράβα.

 Παρ’ ότι η η Ελληνίδα τενίστρια πήρε δύσκολα το πρώτο σετ με 6-4, έχοντας μάλιστα διαπληκτιστεί έντονα με την αντίπαλό της, Νο. 29 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά στη συνέχεια έκανε «περίπατο» παίρνοντας το δεύτερο σετ με 6-2. Με την επικράτησή της, έδειξε τόσο την δυναμική της όσο και την ανωτερότητά της απέναντι στην συμπαίκτριά της.


Το Νο. 12 στον κόσμο με ρεκόρ καριέρας, πήρε άνετα τα πρώτα 4 γκέιμ στο δεύτερο σετ και «καθάρισε» εύκολα το ματς και την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά της Οστράβα. Συνεχίζει έτσι με στόχο να κλείσει τη σεζόν όσο πιο ψηλά στην Παγκόσμια Κατάταξη γίνεται και να καταφέρει να συμμετάσχει στο ραντεβού των κορυφαίων του WTA για το 2021.

 Οι χυδαίες ύβρεις της Οσταπένκο στην Σάκκαρη

Ωστόσο, υπήρχε και μια κακή στιγμή στον αγώνα καθώς εκτυλίχθηκε μια άκρως ασυνήθιστη σκηνή για το τένις στον αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη με την Γελένα Οσταπένκο.

 

Η Σπαρτιάτισσα αθλήτρια προηγήθηκε με 4-3 στο πρώτο σετ κόντρα στη Λετονή και πανηγύρισε καθώς πήγαινε στην καρέκλα της μετά το τέλος του γκέιμ. Η αντίπαλός της προφανώς εκνευρισμένη την έβρισε και η Σάκκαρη διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή. Παρά την τεράστια εμπειρία του ο Καντέρ Νούνι ισχυρίστηκε πως δεν άκουσε κάτι λόγω του χειροκροτήματος των θεατών.

 Η Σάκκαρη ζήτησε την άμεση επέμβαση της επιδιαιτήτριας του τουρνουά της Οστράβα στην οποία εξήγησε πως την αποκάλεσε «γαμ%@#η που%$@» και πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να της μιλά έτσι.