Ο «Βασιλιάς Όττο», που παραπέµπει λίγο σε Όθωνα, είναι ένα εξαιρετικό ντοκιµαντέρ προς τιµήν του µεγάλου Γερµανού τεχνικού, Όττο Ρεχάγκελ, του µυθικού προπονητή, που οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στον θρίαµβο του Euro 2004.

Η ταινία παρουσιάζει ένα από τα µεγαλύτερα έπη στην ιστορία του παγκόσµιου αθλητισµού, την κατάκτηση του Ευρωπϊκού Πρωταθλήµατος Ποδοσφαίρου από τη χώρα µας στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη, µε εµπειρία στα αθλητικά ντοκιµαντέρ, η ταινία µάς παρουσιάζει τη διαδροµή που εκτόξευσε την Ελλάδα και µας θυµίζει το θαύµα που ένωσε ένα έθνος.

To «S» παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου και εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη.

Πώς αισθάνεστε που είστε και πάλι στην Ελλάδα;

Είµαι πολύ χαρούµενος, γιατί είχα µεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, και, όταν έρχοµαι, αισθάνοµαι πάρα πολύ ευτυχισµένος. Έχω αναπτύξει σχέσεις µε τους Ελληνες και είµαι πάντα ευτυχής.

Ποια ήταν η αγαπηµένη σας ελληνική οµάδα;

Ολες οι οµάδες ήταν οι αγαπηµένες µου, αλλά οι µεγαλύτερες που παρακολουθούσα περισσότερο τότε ήταν ο Ολυµπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Παρακολουθείτε τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Δεν παρακολουθώ τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο τους δικούς µου παίκτες παρακολουθώ.

Από την ταινία τι να περιµένει ο κόσµος;

Ελπίζω να αρέσει πολύ στον κόσµο και όσοι τη δουν να πουν και στους φίλους τους να την παρακολουθήσουν.

Ποιος είναι ο αγαπηµένος σας ποδοσφαιριστής από όλο τον κόσµο και γιατί;

Δεν µπορώ να απαντήσω σε αυτό, γιατί όλοι είναι διαφορετικοί. Παρακολουθώ πάντα τους παίκτες και πώς αντιδρούν σε κάποια συγκεκριµένη περίπτωση. Για παράδειγµα, πώς θα αντιδρούσε ο Μαραντόνα σε κάποια περίπτωση. ∆εν µπορώ να πω για κάποιον συγκεκριµένο. Πάντα έβλεπα πώς αντιδρούσαν και πώς αυτό εξελισσόταν µετά.

Τι σας έχει µείνει χαραγµένο από το 2004;

Το ότι εκπλήρωσα τις προσδοκίες των Ελλήνων.

Ο αρχιτέκτονας αυτού του απροσδόκητου θριάµβου του 2004 ήταν αδιαµφισβήτητα ο κορυφαίος Γερµανός τεχνικός, «βασιλιάς» Οττο Ρεχάγκελ. Και στην ταινία παρουσιάζεται το πώς δύο εκ διαµέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν και έγραψαν µια ολόχρυση σελίδα στηνιστορία του παγκόσµιου ποδοσφαίρου.

Η ταινία «Βασιλιάς Οττο» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την Πέµπτη 16 Σεπτεµβρίου από την Tanweer.