Το ράλι Ακρόπολις κέρδισε τις εντυπώσεις και σήμερα, το μεσημέρι, στην Λαμία έβγαλε νικητή τον φιλανδό, 21χρονο Κάλε Ροβάνπερα.

Ο Κάλε Ροβάνπερα, γιος του Χάρι Ροβάνπερα, οδήγησε το αγωνιστικό Toyota Yaris χωρίς προβλήματα και με την ταχύτητα που τον διακρίνει έκανε τον καλύτερο χρόνο. Δεύτερος ο Οτ Τάνακ, και τρίτος ο Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο 21χρονος Φινλανδός είναι ο νεότερος νικητής στην ιστορία του ελληνικού αγώνα. Ήταν επίσης ο ταχύτερος στην Power Stage, κατακτώντας το μέγιστο των 30 βαθμών.

Ο Ροβάνπερα λίγο μετά τον αγώνα δήλωσε:

«Όλα πήγαν καλά και μπορέσαμε να πιέσουμε. Όλη η ομάδα έκανε καταπληκτική δουλειά, είχαμε τέλειο αυτοκίνητο χωρίς προβλήματα ολόκληρο το Σαββατοκύριακο σε ένα τόσο σκληρό ράλλυ, όπως το Ακρόπολις» ανέφερε, μετά τη λήξη του αγώνα ο Ροβάνπερα.

Ο Κάλε Ροβάνπερα ήταν ο πρωταγωνιστής και στην πρώτη διαδρομή της σημερινής ημέρας, τη θρυλική ειδική «Ταρζάν». Ακολούθησε ο Τάνακ και ο Οζιέ. Στη 14η, και προτελευταία του προγράμματος (Πύργος), ο νεαρός Φινλανδός, έχοντας «χτίσει» διαφορά ασφαλείας, αποφάσισε να μη ρισκάρει και τερμάτισε τρίτος. «Ήταν ίσως η πιο δύσκολη ειδική», δήλωσε αμέσως μετά. Τον καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Τάνακ με δεύτερο τον Φουρμό.

Η τελευταία ειδική της ημέρας –και της διοργάνωσης-, ήταν η «Ταρζάν 2». Ο «ιπτάμενος Φινλανδός» πήρε την πρωτιά και ακολούθησαν Έβανς και Οζιέ.

Η διοργάνωση, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της ηγεσίας του υφυπουργείου Αθλητισμού, επέστρεψε ύστερα από οκτώ χρόνια στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος, κάτι που όπως φάνηκε το περίμεναν με ανυπομονησία οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η τελική κατάταξη του Ράλλυ Ακρόπολις 2021:

1. Ροβάνπερα 3:28:24.6

2. Τάνακ +42.1
3. Οζιέ +1:11.3

4. Σόρδο +3:01.0

5. Γκρίνσμιθ +5:45.0

6. Έβανς +6:42.7

7. Φουρμό +6:54.4

8. Νεβίλ +8:41.1

9. Μίκελσεν + 9:02.5

10. Μπουλάσια +9:19.2