Από τα ερασιτεχνικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, στην ομάδα των ποδοσφαιρικών κολοσσών της ιταλικής πρωτεύουσας, την AS ROMA. Και αυτό στα 17 του, μόλις, χρόνια!

Πρόκειται για τον Δημήτρη Κεραμίτση, η ιστορία του οποίου μας κάνει υπερήφανους. Και αυτό γιατί μας υπενθυμίζει ότι το όνειρο δεν έχει ταβάνι, αρκεί κανείς να δουλεύει σκληρά και να είναι συνεπής στους στόχους που θέτει.

Γνήσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο, ‘πέρασε’ σε μικρή ηλικία από τις ακαδημίες του ΑΡΗ, του Α. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ και του ΠΑΟΚ. Η αποχώρησή του από τις ακαδημίες του τελευταίου, χαλύβδωσε την αποφασιστικότητά του να κυνηγήσει το ποδοσφαιρικό του όνειρο -με την υποστήριξη πάντα και της οικογένειάς του- στο εξωτερικό.

Έπρεπε όμως να περιμένει να γίνει 16 ετών για να μπορέσει να μεταγραφεί στο εξωτερικό (FIFA rules). Έτσι, από τα 14 έως τα 16 του χρόνια (γεννηθείς 01-07-2004) έπαιζε στα ανδρικά τμήματα του ΑΜΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, του ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΘΕΡΜΗΣ και του Α.Ε ΚΡΗΝΗΣ. Τη συμμετοχή του με τη μικτή Θεσσαλονίκης στα πανελλήνια πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΠΟ ακολούθησε η συμμετοχή του σε διεθνές τουρνουά στο Βελιγράδι (με παρουσία των ποδοσφαιρικών ομάδων της Σερβίας, της Ελλάδας του Μαυροβουνίου, της Τσεχίας, της Σλοβενίας, της Ουγγαρίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Σλοβακίας).

Τον, δε, Απρίλιο του 2019, ο Δημήτρης κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας Παίδων (Κ15). Τελικά, ο ύψους 1.93, Έλληνας σέντερ μπακ, ο οποίος ποδοσφαιρικά χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, κατευθύνθηκε, το καλοκαίρι του 2020, στην Τοσκάνη για να βρει ποδοσφαιρική στέγη στην EMPOLI F.C. Δεν είναι τυχαίο που πρωτύτερα είχε την ευκαιρία να δοκιμαστεί από κορυφαίες ομάδες στην Ιταλία (FIORENTINA, MILAN, INTER, ATALANTA), αλλά και την Ολλανδία (WILLEM) και τη Σκωτία (RANGERS).

Το γεγονός ότι το 2020-2021 λόγω της πανδημίας ήταν μια δύσκολη χρονιά και για το ποδόσφαιρο, δεν εμπόδισε το ταλέντο του Δημήτρη να δοκιμαστεί σε 7 φιλικά και 8 επίσημα παιχνίδια της EMPOLI F.C. Αποτέλεσμα: η EMPOLI επιθυμεί να τον ‘δέσει’ με ένα 3ετές επαγγελματικό συμβόλαιο. Το ίδιο, όμως επιθυμούν και πολλές άλλες ομάδες στο Campionato (LAZIO, FIORENTINA,SASSUOLO, SPEZIA και ROMA, με την τελευταία να είναι η νικήτρια του ποδοσφαίρου μήλου της έριδας με το όνομα Δημήτρης Κεραμίτσης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής της ιταλικής Εθνικής Ομάδας Κ17, Bernardo Corradi, γοητευμένος από τις ποδοσφαιρικές επιδόσεις του Δημήτρη και παρασυρμένος από το ιταλόφενο όνομά του και την άρτια γνώση της ιταλικής γλώσσας, τον έκαναν να πιστέψει ότι έχει ιταλική καταγωγή με αποτέλεσμα να θέλει να τον καλέσει στην εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Τελικά, ο Έλληνας Εβρίτης ποδοσφαιριστής θα πρέπει να αρκεστεί να αποδείξει το ταλέντο του, την κλάση του και το ακέραιο του χαρακτήρα του μόνο στο ποδοσφαιρικό στερέωμα του Campionato και να κερδίσει τις καρδίες και τα μυαλά των απαιτητικών οπαδών της αιώνιας πόλης