Στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο κατάφερε να προκριθεί η εθνική μας ομάδα στο πόλο ανδρών, καθώς συνέτριψε το Μαυροβούνιο με 10-4.

Στον ημιτελικό της Παρασκευής, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία ή την Κροατία, με μεγάλο στόχο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η εθνική ομάδα πόλο φθάνει σε ημιτελικό Ολυμπιακών Αγώνων, μετά από αυτόν της Αθήνας το 2004, και πλέον έχει δύο ευκαιρίες για κατάκτηση μεταλλίου.

Η πορεία του αγώνα

Η Ελλάδα έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο όντας μπροστά στο σκορ με 1-0 χάρη στο γκολ του Γενηδουνιά, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της περιόδου ήταν η αδυναμία των δύο ομάδων πετύχουν γκολ στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ για το Μαυροβούνιο, αλλά η Ελλάδα απάντησε στην επόμενη επίθεση με τον Φουντούλη, για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα και να μην το χάσει μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Γκιοβέτσης έκανε το 3-1, τρία λεπτά πριν από τη λήξη της περιόδου, σκοράροντας στον παίκτη παραπάνω.

Το τρίτο οκτάλεπτο έκανε την καθοριστική διαφορά για την Εθνική, η οποία έτρεξε σερί 3-0 (όλα τα γκολ από τον Γενηδουνιά) και έκανε το 6-1.

Το μόνο που μπόρεσε να κάνει το Μαυροβούνιο ήταν να μειώσει σε 6-2 με γκολ του Ίβοβιτς.

Η Ελλάδα δεν άφησε το πόδι από το γκάζι στο τελευταίο οκτάλεπτο, όντας απόλυτα συγκεντρωμένη στην άμυνα και εύστοχη στην επίθεση.

Η διαφορά έφθασε ακόμα και στα έξι γκολ (9-3, 2:22 πριν από το τέλος), με τον Καπότση να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, 39 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.