Ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε στον τελικό των κρίκων, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 11:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2.

Ο «άρχοντας των κρίκων» προκρίθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία (15,333 β.) και θα επιδιώξει να διατηρήσει τον Ολυμπιακό τίτλο, κάτι που δεν έχει συμβεί στο συγκεκριμένο αγώνισμα της ενόργανης γυμναστικής από το 1972.

«Ο Πετρούνιας κράτησε την εμφάνιση της ζωής του για τον τελικό»

Ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης μίλησε για τον τελικό στους κρίκους που έρχεται, υπογραμμίζοντας πως ο Έλληνας πρωταθλητής έχει κρατήσει την εμφάνιση της ζωής του.

«Όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, με μεγάλο αντίπαλο τότε τον Βραζιλιάνο Ζανέτι, έτσι και τώρα, η νίκη μπορεί να κριθεί στην έξοδο των αθλητών κατά την ολοκλήρωση του προγράμματός τους. Ζητούμενο θα είναι η άψογη, ακίνητη προσγείωση, χωρίς το παραμικρό βήμα: «Και οι δύο αθλητές είναι εξαιρετικοί πάνω στους κρίκους, αν και ο Λευτέρης είναι σίγουρα καλύτερος από τον Κινέζο, ο οποίος κάνει πολλά λάθη που δεν τα “ πιάνει” το μάτι των περισσότερων. Ας κριθεί λοιπόν η νίκη ξανά στην έξοδο, όπως στο Ρίο. Ο αθλητής μου λειτουργεί πολύ καλύτερα υπό πίεση. Πριν από ένα μήνα στην Ντόχα, εκεί όπου μία ακίνητη έξοδος θα μας έστελνε στο Τόκιο αλλά ένα βήμα θα μας έστελνε... διακοπές, έκανε αυτό που έπρεπε. Το ίδιο περιμένουμε και τώρα. Ο Λευτέρης ξέρει τι θέλει και θα κάνει τα πάντα για να το κατακτήσει», είπε, μεταξύ άλλων, ο προπονητής του χρυσού Ολυμπιονίκη. 

Κυνηγά επίδοση 49 ετών ο «βασιλιάς» των κρίκων

Ο άρχοντας των κρίκων διεκδικεί στο Τόκιο το repeat. Την κατάκτηση ενός δεύτερου διαδοχικού χρυσού μεταλλίου, που κανείς άλλος ολυμπιονίκης του συγκεκριμένου αθλήματος δεν έχει πετύχει εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. Αν στον τελικό της Δευτέρας πάρει το χρυσό, θα γίνει ο πρώτος με δύο διαδοχικούς τίτλους έπειτα από το 1972!

Υπενθυμίζεται πως στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μόνο δύο αθλητές θρύλοι έχουν να επιδείξουν από δύο χρυσά μετάλλια στους κρίκους: Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Αρμένιος Αλμπέρτ Αζαριάν. Το 1956 και 1960, με σημαία της Σοβιετικής Ένωσης. Και τον ακολούθησε, ο τελευταίος μέχρι τώρα, ο Ιάπωνας Ακινόρι Νακαγιάμα. Χρυσός Ολυμπιονίκης το 1968 και το 1972.


Βασιλική Μιλλούση: Στο Τόκιο για να στηρίξει τον Λευτέρη Πετρούνια

Στην άλλη άκρη του κόσμου έφτασε η Βασιλική Μιλλούση, η οποία ταξίδεψε στο Τόκιο για να βρίσκεται δίπλα στον αγαπημένο της Λευτέρη Πετρούνια και να τον στηρίξει. 

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους, μία φωτογραφία στο Instagram, όπου φαίνεται να ξεναγείται στα κατατόπια και μάλιστα να εξασκείται στο καράτε. Επίσης, σε story της είδαμε τον Λευτέρη Πετρούνια να προπονείται και την ίδια να γράφει χαρακτηριστικά: «Πάντα στο πλευρό σου».