Σε στίβο, κολύμβηση, ιστιοπλοΐα, πόλο ανδρών και άρση βαρών επικεντρώνεται το ελληνικό ενδιαφέρον στην σημερινή (Σάββατο, 31/07) 9η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στη μάχη για την κατάκτηση ενός μεταλλίου μπαίνει ο Μίλτος Τεντόγλου, στον προκριματικό του μήκους.

Νωρίτερα, ο Εμμανουήλ Καραλής στο Α΄ γκρουπ με 5.75μ πήρε την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος, αφού κατετάγη 8ος στο σύνολο στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση, ενώ ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να προκριθεί.

Στον στίβο μπαίνουν, επίσης, στο επί κοντώ, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία γυναικών και η Ελισάβετ Περισίδου στον προκριματικό των 100μ. με εμπόδια.

Στην κολύμβηση ο Κρίστιαν Γκολομέεβ τερμάτισε δεύτερος στον δεύτερο ημιτελικό των 50 μέτρων ελεύθερου ανδρών και με χρόνο 21,60 περνά έμε άνεση στον τελικό του αγωνίσματος.

Την 7η θέση στον Α΄ προκριματικό της δισκοβολίας γυναικών πήρε η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, στην 2η ημέρα αγώνων στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στο πόλο η εθνική Ανδρών αντιμετωπίζει τη Ν. Αφρική. Στην ιστιοπλοΐα ο Ιωάννης Μιτάκης συνεχίζει με την 7η και 8η ιστιοδρομία του, ενώ στην άρση βαρών έρχεται η ώρα του Θόδωρου Ιακωβίδη στην κατηγορία των 96κ. (προκριματικός).