Η Μαρία Σάκκαρη προελαύνει στο Τόκιο, καθώς σάρωσε μέσα σε μόλις 68 λεπτά τη Σέρβα Νίνα Στογιάνοβιτς με 2 – 0 σετ, χάνοντας μόλις τρία games, και προκρίθηκε θριαμβευτικά στις 16 του ολυμπιακού τουρνουά. Εκεί θα αναμετρηθεί με το νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, Ελίνα Σβιτολίνα από την Ουκρανία.

Καραχάλιου για μετάλλιο - Ελπίδες για Κοκκαλάνη

Φουλ για μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα πηγαίνει η Βασιλεία Καραχάλιου, καθώς στις δύο σημερινές ιστιοδρομίες της κατηγορίας Laser Radial κατέλαβε την 6η και την 1η θέση αντίστοιχα και μετά τις πρώτες τέσσερις βρίσκεται στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης με 9 βαθμούς ποινής. Παράλληλα, στα RSX ανδρών ο Βύρων Κοκκαλάνης βρίσκεται στη 13η θέση και στα RSX γυναικών η Κατερίνα Δίβαρη στην 21η θέση.

Την ίδια ώρα, στην κολύμβηση, ο Απόστολος Χρήστου δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο. Τερμάτισε πέμπτος στην ημιτελική σειρά του με 53.41 και αποκλείστηκε με τον 11ο συνολικά χρόνο. Στην ξιφασκία, η Δώρα Γκουντούρα αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά της σπάθης. Δεν μπόρεσε να προβάλει μεγάλη αντίσταση στη Γιαπωνέζα Εμιούρα και έχασε με 15-8 για τη φάση των 32.

Εκτός τελικού στο σκητ ανδρών στη σκοποβολή έμεινε ο Νίκος Μαυρομμάτης, που τερμάτισε 20ος στα προκριματικά. Και στην ορεινή ποδηλασία ο Περικλής Ηλίας δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των υπολοίπων, έμεινε πίσω από νωρίς και τερμάτισε στην 35η θέση.

Η εθνική ομάδα του Στίβου άφησε τον χώρο όπου προετοιμαζόταν έξω από το Τόκιο και μπήκε στο Ολυμπιακό χωριό. Τα αγωνίσματα του στίβου αρχίζουν την Παρασκευή και οι ελπίδες της Ελλάδας για μετάλλια είναι σημαντικές.

Οι ελληνικές συμμετοχές την Τρίτη

Γεμάτη από… Ελλάδα θα είναι και η αυριανή 5η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, στην οποία θα αγωνιστούν οκτώ Έλληνες κι Ελληνίδες αθλήτριες σε ατομικά αγωνίσματα, αλλά και την Εθνική Πόλο στον αγώνα της με την Ιταλία για τη 2η αγωνιστική του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης. Ξεχωρίζουν βεβαίως η «μάχη» της Βασιλικής Καραχάλιου για ένα μετάλλιο στα Laser Radial Γυναικών της ιστιοπλοΐας και οι αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, στον 2ο και 3ο γύρου του μονού ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα προσπαθήσει να προκριθεί για πρώτη φορά από τον 3ο γύρου του τουρνουά πινγκ πονγκ, ενώ μπαίνουν στους Αγώνες και οι Αλέξης Ντανατσίδης (τζούντο), Ιωάννης Μιτάκης (ιστιοπλοΐα- Finn Ανδρών) και Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης (κολύμβηση, 800μ. ελεύθερο ανδρών). Στην τελευταία κατηγορία θα λάβει μέρος στις προκριματικές σειρές και ο Δημήτρης Μάρκος.

Γιατί Σάκκαρη και  Τσιτσιπάς δεν αγωνίζονται με το εθνόσημο

Πολύς θόρυβος προκλήθηκε από τις εμφανίσεις του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, από τις οποίες έλειπε το εθνόσημο. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά τη φασαρία, αποφάσισε να διορθώσει το λάθος της και έτσι αμφότεροι θα εμφανιστούν με διακριτικά της χώρας από τον επόμενο γύρο, που ξεκινά αύριο, 27 Ιουλίου.

Οι δύο έλληνες αθλητές δε φέρουν καμία ευθύνη για ό,τι συνέβη. Η ΕΟΦΑ δεν τους ενημέρωσε ποτέ να ζητήσουν από την Adidas να ετοιμάσει μπλουζάκι με το σήμα της Ελλάδας ή τη λέξη Hellas, και φυσικά, ακόμα περισσότερο, το λάθος και η ευθύνη είναι στην πλευρά της ΕΟΕ, που ως ανώτερη αρχή δεν είχε φροντίσει να ενημερωθεί για την εξέλιξη του θέματος.

Η Adidas από πλευράς της είναι πιθανόν και η ίδια να μην γνώριζε κάτι. Τώρα, μετά το αίτημα του Στέφανου και της Μαρίας, θα ετοιμάσει τα νέα μπλουζάκια με το εθνόσημο.