Ξέσπασε σε συνέντευξή της αναφερόμενη στις γυναικοκτονίες η Κατερίνα Στεφανίδη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο το 2016 και παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου ένα χρόνο αργότερα, πήρε θέση για τα ειδεχθή εγκλήματα που έχουν ταρακουνήσει τη χώρα και τόνισε ότι «οι γονείς των νέων παιδιών να δουν στην οποιαδήποτε γυναικοκτονία την κόρη τους, το παιδί τους».

«Όσο μας φαίνεται κάτι μακρινό και εξωπραγματικό δεν θα αλλάξει»

«Δεν είναι κάτι καινούργιο, μας ακούγεται ως τέτοιο λόγω των social media. Γινόταν με τον ίδιο τρόπο στο παρελθόν και απλώς δεν το γνωρίζαμε. Θα συμφωνήσω με όσους λένε ότι έχει να κάνει με την ανατροφή ενός αγοριού, αλλά και πιθανότατα ενός κοριτσιού να καταλάβει και τη δική της αξία», ανέφερε η Κατερίνα Στεφανίδη στο ertnews.gr.

Στη συνέχεια είπε: «Οι γονείς ειδικά νέων παιδιών πρέπει να το δουν και να το πάρουν πολύ σοβαρά και να δουν στην οποιαδήποτε γυναικοκτονία την κόρη τους, το παιδί τους. Τότε ίσως να αρχίσουν να αλλάζουν τα πράγματα. Οι άνθρωποι έχουμε ένα κακό: Κάτι δεν μας αγγίζει, παρά μόνο όταν είναι πολύ κοντά μας. Πρέπει αυτό να το κάνουμε να είναι πολύ κοντά μας. Να δούμε την κόρη μας, την αδερφή μας σε αυτές τις κοπέλες, για να αρχίζει να αλλάζει αυτό. Όσο μας φαίνεται κάτι μακρινό και εξωπραγματικό δεν θα αλλάξει.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έφυγε την Πέμπτη για Τόκιο προκειμένου να λάβει μέρος στου Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως υπογράμμισε λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο: «Πάντα πηγαίνουμε σε μια προετοιμασία πριν μπούμε στο Ολυμπιακό Χωριό, τώρα λόγω κοροναϊού δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε την πρώτη ημέρα, με τις διαδικασίες. Οι πετυχημένοι αθλητές έχουμε μάθει να κοντρολάρουμε ό,τι κι αν γίνεται, και με αυτή την κατάσταση δεν το μπορούμε».