Ο τελικός του EURO 2020 ολοκληρώθηκε, με την Ιταλία να αποτελεί τη μεγάλη νικήτρια, έπειτα από την διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην αξιόμαχη Αγγλία.Οι Άγγλοι οπαδοί, απογοητευμένοι από την ήττα της Εθνικής τους ομάδας ξεσπούν όπου βρουν και κυρίως στους Ιταλούς φιλάθλους που προσπαθούν να φύγουν από το γήπεδό Γουέμπλεϊ. H αστυνομία απούσα και οι άνδρες ασφαλείας άργησαν να επέμβουν.

Ρατσιστικές επιθέσεις στους ποδοσφαιριστές 

Τα χειρότερα, όμως, έγιναν μέσω των social media με τους Σακά, Σάντσο και Ράσφορντ, τους τρεις παίκτες που αστόχησαν στα πέναλτι να δέχονται επιθέσεις ρατσιστικού περιεχομένου από αρκετούς χρήστες. Κάποιοι μάλιστα βανδάλισαν την τοιχογραφία του Ράσφορντ, του ανθρώπου που ηγήθηκε της εκστρατείας για δωρεάν γεύματα στα σχολεία.

Τα γεγονότα καταδίκασε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον. Αντίθετα ο παλαίμαχος διεθνής Άγγλος ποδοσφαιριστής Γκάρι Νέβιλ κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό για διγλωσσία.

Το ξύλο συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας στους δρόμους του Λονδίνου. Από τα επεισόδια των Άγγλων χούλιγκαν η αστυνομία όπως ανακοίνωσε προχώρησε σε 45 συλλήψεις, ενώ 19 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Ένταση προκλήθηκε και πριν από την έναρξη του τελικού, καθώς αρκετοί Άγγλοι οπαδοί που δεν είχαν εισιτήρια προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο και συνεπλάκησαν με τους άνδρες ασφαλείας του γηπέδου.

Κάποιοι κατάφεραν να περάσουν. Και εκεί η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις.