Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε την κορύφωση στις δύο ποδοσφαιρικές διοργανώσεις σε Ευρώπη και Αμερική.

Επιστρέφει στο σπίτι ή κατευθύνεται προς Ρώμη; Η γουρουνίτσα Σούζι πάντως είναι σίγουρη και επιλέγει Αγγλία, ελπίζοντας ότι και αυτήν τη φορά θα δικαιωθεί, όπως είχε συμβεί στα παιχνίδια του ομίλου, το ματς με την Ουκρανία και τον ημιτελικό με τη Δανία.

Αγγλία βλέπει και μία χαριτωμένη σουρικάτα σε ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, που έκανε την επιλογή της για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, αλλά και μία λευκή τίγρης από τη Σιβηρία έδειξε την προτίμησή της στα… λιοντάρια.

Με τις προβλέψεις αυτές, ο Άγγλος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πήρε την Αγγλική σημαία και βγήκε να πανηγυρίσει έξω από τη Νταουνινγκ Στριτ.

Την ίδια ώρα, 1.000 Ιταλοί φίλαθλοι θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στο Γουέμπλεϊ για να στηρίξουν από κοντά την εθνικής τους ομάδα.

Οι προετοιμασίες ήδη έχουν ξεκινήσει στη Ρώμη. Οι πλανόδιοι πωλητές έχουν προμηθευθεί με τις φανέλες των αγαπημένων παικτών της «σκουάντρα ατζούρα».

Όλα τα μπαλκόνια στις γειτονιές της αιώνιας πόλης έχουν από σήμερα γεμίσει με ιταλικές σημαίες.

Κόπα Αμέρικα

Τη δική του πρόβλεψη για έναν άλλο τελικό ωστόσο, αυτόν του Κόπα Αμέρικα, έκανε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, Ζαΐρ Μπολσονάρο.

«Προβλέπω ότι το αποτέλεσμα θα είναι 5-0 υπέρ της Βραζιλίας. Σηκώνω το χέρι μου και λέω 5-0!».

Μάλιστα, ο τελικός θα έχει και κόσμο στην κερκίδα του Μαρακανά, παρά την έξαρση κρουσμάτων, αφού η Conmebol αποφάσισε κατ’ εξαίρεση να πάρουν Αργεντινή και Βραζιλία από 2.200 εισιτήρια.