Η πιο σέξι αθλήτρια στον κόσμο, η 22χρονη δρομέας και fitness coach της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Αλίσα Σμιντ, κέρδισε την πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Γεννημένη στις 8 Νοεμβρίου του 1998 στη μικρή πόλη Βορμς της Γερμανίας, η Σμιντ έγινε επαγγελματίας αθλήτρια στίβου πριν από τρία χρόνια ξεκινώντας από το τρέξιμο, αλλά την κέρδισε η σκυταλοδρομία.



Η πρώτη αναγνώριση

Το 2017 ήρθε η πρώτη της αναγνώριση, όταν βοήθησε τη Γερμανία να πάρει το ασημένιο μετάλλιο στα 4x400 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών. Δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα, αλλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Η Σμιντ είναι πλέον η ελπίδα της Γερμανίας για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς στα 400 μέτρα και στη σκυταλοδρομία 4x400. Ωστόσο, η δημοτικότητά της εκτοξεύτηκε κυριολεκτικά από τη στιγμή που ανέλαβε την προπόνηση των ποδοσφαιριστών της Μπορούσια Ντόρτμουντ.



«Την είχα υποτιμήσει»

Μάλιστα το αυστηρό πρόγραμμα ασκήσεων της ξανθιάς καλλονής έκανε τον Χούμελς να παραδεχθεί ότι «πραγματικά δεν περίμενα ότι θα μας τα έκανε όλα αυτά. Την είχα υποτιμήσει».



Για τους οπαδούς της ομάδας όμως «είναι ο λόγος που οι παίκτες παραμένουν στην Ντόρτμουντ. (…) Σίγουρα για χάρη της θα παραμείνει ο Χάαλαντ», πιστεύουν.



*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time