Οι πρώτες αποστολές άρχισαν ναφτάνουν στην Ιαπωνία, με την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων να έχει ξεκινήσει. Βέβαια, χωρίς όμως να ξέρουμε ακόμη εάν θα επιτραπεί η παρουσία κόσμου στις κερκίδες.

Ρεκόρ στο Όσλο - Σκέψεις στην Ιαπωνική κυβέρνηση 

Την ίδια στιγμή, ιστορία γράφτηκε στο Όσλο. Ο Νορβηγός Κάρστεν Βάρκχολμ τερματίζει στα 400 μέτρα με εμπόδια σε 46.70 και σπάει για 8 εκατοστά του δευτερολέπτου το παγκόσμιο ρεκόρ του Κέβιν Γιάνγκ που κρατούσε από το 1992. Παρόμοιες επιδόσεις με αυτή του Βάρκχολμ πιθανόν να μην έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά οι φίλαθλοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για τους αγώνες, η Ιαπωνική Κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να μην επιτρέψει τελικά την παρουσία κόσμου στις κερκίδες λόγω του κοροναϊού, με την απόφαση να λαμβάνεται την ερχόμενη Πέμπτη.

21 ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων, οι πρώτοι αθλητές προσγειώθηκαν στο Τόκιο. Διατήρησαν τις αποστάσεις ασφαλείας, τήρησαν τα υγειονομικά μέτρα, έκαναν τα απαραίτητα τεστ και μετρούν αντίστροφα για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού.