Συνθήματα, κασκόλ, χρώματα και ατελείωτη μπίρα. Τα έντονα συναισθήματα κατακλύζουν όλους τους χώρους που φιλοξενούν τους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και η παραδοσιακή αναμέτρηση της Βρετανίας.

«Τον εαυτό τους» βρίσκουν οι οπαδοί ξανά 

Το κλασικό ντέρμπι Αγγλία-Σκωτία καθήλωσε όλο το νησί. Στις παμπ η Βρετανία αναστέναξε… Η μπύρα έρεε άφθονη όχι μόνο στα ποτήρια των φιλάθλων. Αλλά και στα κεφάλια τους. Με τον έναν τρόπο… Ή τον άλλον… Το τελικό 0-0 έδωσε στις δύο ομάδες από ένα βαθμό, αλλά στους οπαδούς τους γέννησε εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα.

«Για πέταμα. Η ομάδα ήταν για πέταμα. Απαίσιο παιχνίδι. Τραγικό». «Αυτό είναι, παιδιά! Πάμε Σκωτία! Θα τα καταφέρουμε».

Οι Σκωτσέζοι χάρηκαν τόσο πολύ που την έφεραν στους Άγγλους, ώστε μαζεύτηκαν μετά στην πλατεία Λέισεστερ του Λονδίνου κι έστησαν γλέντι τρικούβερτο. Χωρίς μάσκες, χωρίς τίποτα. Ποια ινδική μετάλλαξη;

Όχι, δεν είναι διαδήλωση. Είναι η πορεία των Ούγγρων φιλάθλων προς την Πούσκας Αρένα όπου έγινε ο αγώνας με τη Γαλλία. Τρομερό πλήθος και παλμός. Αντίθετα στο Μόναχο επικρατούσε πιο πολλή ησυχία, καθώς Πορτογάλοι και Γερμανοί τα είχαν βρει μεταξύ τους πάνω από ένα ποτήρι μπύρα.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε τις τελευταίες μέρες και πριν επιστρέψει στο σπίτι και την οικογένειά του, επισκέφθηκε τους συμπαίκτες του στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής Δανίας.