Το ρολόι του γηπέδου έδειχνε το 42ο λεπτό του αγώνα ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία για το EURO 2020, όταν σε μία ανύποπτη στιγμή ο 29χρονος άσος Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο από ανακοπή καρδιάς! Αν για τον κόσμο που παρακολουθούσε από τις τηλεοράσεις του ήταν μια συγκλονιστικά σοκαριστική στιγμή, για την 27χρονη σύζυγο του Έρικσεν, Σαμπρίνα Κβιστ Γένσεν, ήταν μια στιγμή ενός πραγματικού εφιάλτη.

Η 27χρονη όρμησε στο γήπεδο, πηδώντας πάνω από τις διαφημιστικές πινακίδες και δακρυσμένη και γεμάτη αγωνία έδειχνε πως δεν ήξερε αν ο άνθρωπός της είναι ακόμα ζωντανός! Όπως αποκάλυψε λίγο αργότερα ο Δανός πρώην τερματοφύλακας Πίτερ Σμάιχελ, που μαζί με τον κεντρικό αμυντικό και αρχηγό της ομάδας Σίμον Κιάερ εμπόδισαν τη Γένσεν να πλησιάσει τον σύζυγό της, η 27χρονη ήταν σοκαρισμένη καθώς πίστευε ότι ο σύζυγός της είχε πεθάνει.

Η Σαμπρίνα Κβιστ Γένσεν γνώρισε τον Κρίστιαν το 2012, όταν ήταν μόλις 18 ετών και σπούδαζε κομμωτική. Η γνωριμία τους ήταν καθοριστική, αφού με το τέλος των σπουδών της, έναν χρόνο μετά, εγκατέλειψε κάθε όνειρο για δική της καριέρα και τον ακολούθησε για να πραγματοποιήσει μαζί του το δικό του όνειρο. Η ποδοσφαιρική του καριέρα άνθιζε με την υπογραφή του συμβολαίου του με την Αγγλική Τότεναμ το 2013 και μαζί άνθισε η αγάπη και επιθυμία τους να δημιουργήσουν οικογένεια.

Μετακόμισαν στο Λονδίνο και το ζευγάρι έκανε πολλή παρέα με τον Χάρι Κέιν, συμπαίκτη του 29χρονου, και τη σύζυγό του Κέιτι Γούντλαντ. Ο Κρίστιαν είχε παραδεχτεί στο παρελθόν ότι η προσαρμογή στη βρετανική πρωτεύουσα ήταν αρκετά δύσκολη και για τους δύο. «Πρέπει να μάθεις πώς να το αντιμετωπίζεις σωματικά και ψυχικά, αλλά μπορώ να χειριστώ την πίεση και τις απαιτήσεις γιατί ζω επτά μέρες την εβδομάδα για τη δουλειά μου», είχε πει συμπληρώνοντας: «Αυτό είναι πολύ δύσκολο για τη σύντροφό μου. Φυσικά θα ήθελα να βγω στην πόλη μαζί της με φίλους, αλλά δεν ταιριάζει με το να παίζω στην Αγγλία».

Το 2016, όταν ο Έρικσεν υπέγραψε νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με τα «Σπιρούνια», αγόρασε ένα αρχοντικό στο Χάμστεντ, καταβάλλοντας ένα ποσό κοντά στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα και πριν γίνουν γονείς, το ζευγάρι παρά τον τεράστιο μισθό των 7.500.000 ευρώ ετησίως του Κρίστιαν απέφευγε την κοσμική ζωή, τα κόκκινα χαλιά και τα λαμπερά πάρτι και επέλεγε ήρεμες βραδιές φαγητού στο εστιατόριο Zuma, στο Νάιτσμπριτζ ή στο Aqua Shard με τους φίλους τους. Η Σαμπρίνα και ο Κρίστιαν εθεάθησαν τελευταία φορά να τραγουδούν σε μια συναυλία του συγκροτήματος «Major Lazer» λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία, Και ενώ άλλες σύζυγοι περνούν τις μέρες τους σε σαλόνια ομορφιάς και σε μπουτίκ σχεδιαστών, η Σαμπρίνα διατηρώντας χαμηλό προφίλ προτιμά να φροντίζει τον τρίχρονο Άλφι και τον αδερφό του, που γεννήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Στο ζευγάρι αρέσουν επίσης τα εξωτικά ταξίδια, ενώ κάθε χρόνο τον Αύγουστο η Σαμπρίνα αναρτά μία φωτογραφία απαριθμώντας τα χρόνια ευτυχίας μαζί με τον Κρίστιαν. Φυσικά στο γάμο τους δεν ήταν όλα ρόδινα. Το ζευγάρι στο παρελθόν είχε αναγκαστεί να πάρει θέση στις φήμες που κυκλοφορούσαν και έλεγαν ότι η Σαμπρίνα απατούσε το σύζυγό της με το συμπαίκτη του στην Τότεναμ Γιαν Βερτόνγκεν. Ο Έρικσεν στάθηκε δίπλα στη σύζυγό του γράφοντας μονολεκτικά «μαλ@@@ες» και σήμερα συνεχίζουν τη ζωή τους στην Ιταλία όπου ο Έρικσεν πρωταγωνιστεί με τα χρώματα της Ίντερ.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ