Επί τάπητος έχει τεθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός του μπασκετικού Ολυμπιακού, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να έχει μπει δυναμικά στο κόλπο της απόκτησης του Τόμας Γουόκαπ.

Ο Αμερικανός τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την Ζαλγκίρις Κάουνας και όπως είναι λογικό έχει ανεβάσει κατακόρυφα τη μετοχή του στο μπασκετικό χρηματιστήριο.

Η υπόθεση του, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς εκτός από τους Ερυθρόλευκους για την περίπτωσή του ενδιαφέρονται επίσης οι Μακάμπι, Μπαρτσελόνα, Αρμάνι Μιλάνο, ενώ τις τελευταίες ώρες υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν το όνομά του να βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Αναντολού Εφές.

Η Μπαρτσελόνα έχει επίσης μεγάλο πλεονέκτημα, αφού στον πάγκο της βρίσκεται ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τον οποίο συνυπήρξαν στην Ζαλγκίρις, με τον Αμερικανό γκαρντ να πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις όταν βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας του Κάουνας ο Λιθουανός τεχνικός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διοίκηση της Ζαλγκίρις επιθυμεί την παραμονή του Τόμας Γουόκαπ στο ρόστερ και την επόμενη σεζόν και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στη χώρα της βαλτικής, η λιθουανική ομάδα του έχει καταθέσει πρόταση με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν τις 650.000 δολάρια.

Ο Γουόκαπ πραγματοποιεί μεγάλες εμφανίσεις στα πλέι οφ του λιθουανικού πρωταθλήματος και στα δύο τελευταία παιχνίδια με την Βίλνιους Ρίτας είχε μέσο όρο 16.5 πόντους. Συνολικά στο πρωτάθλημα έχει μέσο όρο 9.1 πόντους, με 3.4 ριμπάουντ και 5.7 ασίστ, ενώ στην Ευρωλίγκα είχε μέσο όρο 8.2 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ και 10.6 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Αναμφίβολα πρόκειται για έναν εξαιρετικό γκαρντ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει ξεχωρίσει την περίπτωσή του και τον Ολυμπιακό να δίνει μάχη για την απόκτησή του.