Ζημιές μαμούθ ανακοίνωσε η UEFA λόγω κοροναϊού. 8,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Ένα κόστος δυσβάσταχτο για τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Ευρώπης, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού. Η επίσημη έκθεση της ΟΥΕΦΑ δεν αφήνει ερωτηματικά για τις επιπτώσεις της πανδημίας και στο ποδόσφαιρο.

Ακόμη και οι 12 σύλλογοι που επιχείρησαν τη σύσταση της ευρωπαϊκής Super League τον Απρίλιο, θα απωλέσουν τουλάχιστον το 10% του αναμενόμενου εισοδήματος των δύο τελευταίων σεζόν. Κύριες «πληγές», η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα, αλλά και οι επαναδιαπραγματεύσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Κολομβία

42 νεκροί και 1.700 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης στην Κολομβία, με την CONMEBOL να αποφασίζει η χώρα να μη συνδιοργανώσει το Copa America με την Αργεντινή.

Οι προσπάθειες της κολομβιανής κυβέρνησης να πείσει την ομοσπονδία πως μπορεί να φιλοξενήσει τη διοργάνωση δεν απέφεραν αποτελέσματα, και πιο πιθανή αντικαταστάτρια χώρα είναι πλέον η Χιλή. Οι αρμόδιοι, έλαβαν επίσης υπ’όψιν τους πως στην Κολομβία εξελίσσεται νέο κύμα της πανδημίας του Κορωνοϊού, με τη Χιλή να έχει τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Νότια Αμερική.

Ρωσία


Την ίδια ώρα, αντίθετο σκηνικό στη Ρωσία, η οποία επιβεβαίωσε πως θα επιτρέψει την είσοδο στη χώρα χωρίς βίζα σε φιλάθλους από το εξωτερικό που θα παρακολουθήσουν αγώνες του EURO 2020 στην Αγία Πετρούπολη. Η ρωσική κυβέρνηση είχε επιβάλλει αυστηρούς κανονισμούς ασφαλείας για την είσοδο ξένων στη χώρα, λόγω Κορωνοϊού, ωστόσο τα σύνορα θα ανοίξουν για τον κόσμο του EURO.

H Αγία Πετρούπολη θα μπορέσει να ανοίξει το 50% του γηπέδου της για τους 7 αγώνες της διοργάνωσης.