Ο τελικός του Europa League εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 26 Μαΐου (Γκντανσκ) αποτελεί ένα «διπλό στοίχημα» για τη Βιγιαρεάλ, αφού θα μπορέσει επίσης να εξασφαλίσει ένα «εισιτήριο» για το Champions League, αν νικήσει την επόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε σήμερα ο προπονητής της ισπανικής ομάδας, Ουνάι Έμερι.

«Τώρα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε για έναν τίτλο, στο Europa League, το οποίο είναι σημαντικό, αλλά και να το κατακτήσουμε για να παίξουμε στο Champions League, στο οποίο δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε μέσω του πρωταθλήματος» δήλωσε ο Έμερι, ο οποίος έχει πανηγυρίσει ήδη τρεις φορές την κατάκτηση του τροπαίου στο Europa League σε τέσσερις τελικούς.

Η Βιγιαρεάλ είναι έβδομη στη La Liga μετά την 37η «στροφή» του πρωταθλήματος και δεν μπορεί πλέον να φτάσει στην τέταρτη θέση, στην τελευταία αγωνιστική στην Ισπανία.

Με την έβδομη θέση το «κίτρινο υποβρύχιο» έχει εξασφαλίσει ότι θα παίξει στα πλέι οφ του Europa Conference League, αλλά μπορεί ακόμη να διεκδικήσει μια θέση για τους ομίλους του νέου Europa League.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ευρώπη» τόνισε ο Βάσκος τεχνικός, αν και παραδέχθηκε ότι «η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το φαβορί για νίκη» από τότε που οι Άγγλοι συνέχισαν στο Europa League, ύστερα από την τρίτη θέση που κατέλαβαν στον 8ο όμιλο του Champions League.

Για τον τελικό, ο Έμερι είπε ότι εξακολουθεί να ελπίζει για την παρουσία του αμυντικού Χουάν Φόιθ και του μέσου Σάμουελ Τσουκουέζε, ακόμα κι αν είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή των δύο στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.