Στη Ρώμη, όπου θα λάβει μέρος στο τελευταίο μεγάλο χωμάτινο τουρνουά πριν το Ρολάν Γκαρός βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη, όπως αναφέρει ο ιστότοπος to10.gr

Το Σάββατο (8/5) μάλιστα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του τουρνουά, με την Ελληνίδα τενίστρια να βρίσκεται στο ίδιο μισό με το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ασλεϊ Μπάρτι και το Νο. 7 του κόσμου, Αρίνα Σαμπαλένκα, οι οποίες κοντράρονται σήμερα στον τελικό της Μαδρίτης.

Στον πρώτο γύρο η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τενίστρια που θα βρεθεί στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά και φυσικά θα είναι το φαβορί για την πρόκριση. Αν καταφέρει να περάσει στον δεύτερο της διοργάνωσης, θα παίξει με μία εκ των Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα – Αναστασία Παβλιουτσένκοβα.

Στον τρίτο γύρο ο δρόμος της Ελληνίδας τενίστριας είναι πιθανό να διασταυρωθεί με αυτόν της Ελίνας Σβιτόλινα και στα προημιτελικά με αυτό της Σοφία Κενίν. Αμφότερες τις έχει κερδίσει στο παρελθόν.

Στο κάτω μέρος του ταμπλό βρίσκονται οι Ναόμι Οσάκα, Σιμόνα Χάλεπ, Σερένα Γουίλιαμς, Μπιάνκα Αντρεέσκου και Πέτρα Κβίτοβα, τις οποίες μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο στα ημιτελικά.