Ο Σουάρες επέστρεψε ως αντίπαλος στο Καμπ Νου, ήθελε πολύ να κάνει τη ζημία στην Μπαρτσελόνα και να δώσει φτερά για τον τίτλο στην Ατλέτικο, ωστόσο το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων με την κατάσταση να περνάει πλέον στα… πόδια των παικτών της Ρεάλ.

Με νίκη κόντρα στη Σεβίλλη η ομάδα του Ζιντάν πιάνει στην πρώτη θέση τη συμπολίτισσά της την οποία έχει στην ισοβαθμία και αν δεν γκελάρει ως το φινάλε θα κατακτήσει για δεύτερη σερί σεζόν το πρωτάθλημα. Στους 77 βαθμούς η Ατλέτικο, 75 η Μπαρτσελόνα, 74 η Ρεάλ και 70 η Σεβίλλη που έχουν ένα λιγότερο ματς, το μεταξύ τους.

Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή στο πρώτο μέρος αλλά η Ατλέτικο τις σπουδαιότερες ευκαιρίες με τον Τερ Στέγκεν να κρατά όρθια την ομάδα του. Πρώτα στο σουτ του Λεμάρ (3′), στη συνέχεια σε αυτό του Κορέα (33′) αλλά και σε εκείνο του Καράσκο (37′). Πολύ καλή στιγμή είχε ο Κορέα και στο 19′ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Λενγκλε. Μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, το απίθανο σόλο του Μέσι στο 41′ με τον Ομπλάκ να του λέει «όχι».

Στο 47′ η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά στο γκολ αλλά από το φάουλ του Μέσι ο Λενγκλέ έβαλε το κεφάλι του και χάλασε τη φάση για τον Αραούχο που περίμενε για να σκοράρει ενώ στην κόντρα ο Σουάρες είχε ένα σουτ που έφυγε λίγο έξω. Ο Πικέ με κεφαλιά ανησύχησε τον Όμπλακ στο 63′ με τον Ντεμπελέ να χάνει εκπληκτική ευκαιρία πέντε λεπτά πριν το τέλος, στέλνοντας έξω την κεφαλιά ολομόναχος. Τελευταία καλή στιγμή ένα φάουλ του Μέσι που έφυγε λίγο έξω.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντεστ (75’ Σέρχι Ρομπέρτο), Πικέ, Μινγκέθα (46’ Αραούχο), Άλμπα, Λενγκλέ, Μπούσκετς (31’ Μορίμπα), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (75’ Ντεμπελέ), Μέσι, Γκριεζμάν

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Ερμόσο, Σάβιτς, Φελίπε, Τρίπιερ, Κόκε, Γιορέντε, Λεμάρ (13’ Σαούλ, 67’ Ζοάο Φέλιξ), Καρασκό, Σουάρες, Κορέα (72’ Κοντογκμπιά).