Εξαιρετικά αμφίβολη κρίνεται πλέον η διεξαγωγή του τελικού του Champions League στην Κωνσταντινούπολη, καθώς σήμερα η Μεγάλη Βρετανία κατέταξε την Τουρκία στην «κόκκινη ζώνη», λόγω έξαρσης της πανδημίας.

Από τις 23 Απριλίου μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί επίσημα 476.600 κρούσματα στη γειτονική χώρα, στην οποία συνολικά έχουν νοσήσει σχεδόν 5 εκατομμύρια πολίτες, εκ των οποίων 42.465 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σε συζητήσεις με την UEFA

Δημοσίευμα της έγκυρης Telegraph μάλιστα ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους αξιωματούχους της UEFA προκειμένου ο ποδοσφαιρικός «εμφύλιος» ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, με φόντο το «ιερό δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, να διεξαχθεί επί αγγλικού εδάφους.

Η Άστον Βίλα έχει εκφράσει ζωηρά το ενδιαφέρον της προκειμένου να φιλοξενήσει στο ιστορικό «Βίλα Παρκ» τον μεγάλο τελικό της 29ης Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι και ο περσινός τελικός ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο λόγω πανδημίας πραγματοποιήθηκε στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, στο ματς που η Μπάγερν Μονάχου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης καθώς επικράτησε 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν.