Αντάμωμα με τον ΠΑΟΚ λοιπόν σε τελικό Κυπέλλου μετά από 20 χρόνια. Από εκείνο το περίφημο «έσπασε ο διάολος το ποδάρι του» και το 4-2 με τα δύο γκολ οφσάιντ του ΠΑΟΚ που όμως τότε ήταν της… μόδας μόνο τα υπέρ του Ολυμπιακού άρα πέρασαν στο ντούκου. Κόντρα στον ΠΑΟΚ λοιπόν ο Ολυμπιακός θα παίξει για το back to back νταμπλ θέλοντας έτσι να κλείσει ιδανικά μια σεζόν που έτσι και αλλιώς είναι επιτυχημένη.

Δεν περιμένει το Κύπελλο ο Ολυμπιακός για να πάρει ανάσα, για να σώσει μια χρονιά όπως τη δεδομένη χρονική στιγμή ο ΠΑΟΚ. Διαχρονικά άλλωστε για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση ενός κυπέλλου ήταν «μια μέρα ακόμη στη δουλειά», για τον ΠΑΟΚ ήταν τεράστια επιτυχία.

Είναι αυτή η μεγάλη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Άλλα τα στάνταρ του καθενός, διαφορετικός ο πήχης. Μπορεί να… ψήλωσε στα χρόνια του Ιβάν ο ΠΑΟΚ αλλά δεν μπορεί ούτε καν να πλησιάσει το… ύψος του Ολυμπιακού.

Σε έναν τελικό βεβαίως δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο αυτά. Ντέρμπι είναι έτσι και αλλιώς σε 90 λεπτά θα κριθεί ένας τίτλος. Δεν είναι πρωτάθλημα, είναι ένα ματς.

Με τον Ολυμπιακό να έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει δύο… φιέστες με τον ΠΑΟΚ. Να σηκώσει με… προσκεκλημένο τον ΠΑΟΚ και το Κύπελλο. Γιατί το πρωτάθλημα θα το κάνει έτσι και αλλιώς. Στις 12 Μαΐου θα γίνει η απονομή της κούπας του πρωταθλητή Ελλάδας, αμέσως μετά από το ματς με τον ΠΑΟΚ για την προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Θα πάρουν μια γεύση από κούπα και ερυθρόλευκη φιέστα οι του ΠΑΟΚ.

Και στον τελικό του Κυπέλλου θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να ολοκληρώσει μια ονειρεμένη διετία συντρίβοντας τις δυνάμεις της… εξυγίανσης σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Με εντυπωσιακές διαφορές στην βαθμολογία του πρωταθλήματος και από τους δύο και με νίκες σε τελικούς και με τους δύο. Πέρσι η ΑΕΚ, φέτος ο ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα και είναι στο χέρι του να κλείσει με το κύπελλο την σεζόν. Αρκεί να μείνει απόλυτα συγκεντρωμένος στο στόχο του και στο πλάνο του. Χωρίς πολλά λόγια. Λίγα έως καθόλου. Τα λόγια είναι το… όπλο των απέναντι. Σε αυτή είναι καλοί. Ας τους αφήσει να μιλάνε και ας μιλήσει στο γήπεδο. Όσο μεγαλύτερη… γλώσσα βγαίνει τόσο καλύτερα για την παρέα του Ελ Αραμπί.

Και η αλήθεια είναι πως με τον ΠΑΟΚ οι ερυθρόλευκοι θα είναι πιο συγκεντρωμένοι. Όχι πως δεν θα ήταν με την ΑΕΚ αλλά υπήρχε ο κίνδυνος της χαλάρωσης μετά τις συνεχόμενες εύκολες νίκες. Με τον ΠΑΟΚ προέκυψε και το 2-0 της Τούμπας στο αδιάφορο ματς για τον Ολυμπιακό και βγήκαν οι… ισάξιοι ξανά να μιλήσουν. Και αυτό στο Ρέντη δεν έχει ξεχαστεί. Όπως δεν έχει ξεχαστεί τίποτα από όλα έχουν συμβεί στα χρόνια της… εξυγίανσης, την οποία οι ερυθρόλευκοι ισοπέδωσαν με την ποιότητα τους και την μαγκιά τους.

πηγή:to10.gr