Στην Ελλάδα βρίσκεται από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας ο πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος έφτασε μαζί με τους συναθλητές του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας παρουσίασε ένα φανταστικό πρόγραμμα στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βασιλείας και με 15.400 βαθμούς κατέκτησε με άνεση το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμά του.



Ο Έλληνας γυμναστής είναι πλέον ο απόλυτος «άρχοντας των κρίκων» στα χρονικά του θεσμού, ξεπερνώντας τον Ιταλό αστέρα του παρελθόντος Γιούρι Κέκι, ο οποίος είχε κερδίσει τέσσερα διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα μεταξύ 1990 και 1996.

«Αυτή η νίκη μου δίνει δύναμη να διεκδικήσω ξανά Ολυμπακό Μετάλλιο στο Τόκιο. Αν όλα πάνε όπως θέλω να πάνε, τότε έγινε ένα πολύ καλό βήμα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Επιπλέον, η επιτυχία αυτή σηματοδοτεί τη δική μου επιστροφή μετά από μια σειρά τραυματισμών» ανέφερε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους ο πρωταθλητής Ευρώπης.

Σημειώνται πως ο Πετρούνιας θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα γίνει τον Ιούνιο στη Ντόχα.

Χάρη στον νέο θρίαμβό του στη Βασιλεία, ο Πετρούνιας έγινε ένας από τους τρεις κορυφαίους σπεσιαλίστες στην 66χρονη ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το 1955 μέχρι σήμερα, σε οποιοδήποτε όργανο: Ισοφάρισε τον Βλάση Μάρα των πέντε χρυσών μεταλλίων στο μονόζυγο (2002, 2004, 2006, 2009, 2010) και απέχει ένα βήμα από τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με έξι ευρωπαϊκούς τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).